Správné zásady kompostování, aneb co na kompost patří a co ne?

Kategorie: Rady a tipy | 27.04.2018
Správné zásady kompostování, aneb co na kompost patří a co ne? Kompostování je stále oblíbenější trend, kterému podléhá čím dál více lidí. A to je rozhodně dobře, protože kompostovat má smysl a vyplatí se opravdu každému. Jestliže máte byť jen malou zahrádku, která sama o sobě produkuje nějaký ten odpad, a vy si často pokládáte otázku, jak s tímto odpadem naložit, pak byste i vy neměli nad pořízením kompostéru příliš váhat.

Dřevěná studna může zahradu nejen zdobit, ale i sloužit

Kategorie: Vybavení a technika | Péče o zahradu | 25.04.2018
Dřevěná studna může zahradu nejen zdobit, ale i sloužit Zatímco dříve studny představovaly nedílnou součást drtivé většiny zahrad a zastávaly roli jediného zdroje vody, v posledních letech se od jejich přítomnosti na moderně zařízených pozemcích tak nějak upustilo.

Dubnové práce na zahradě

Kategorie: Péče o zahradu | 23.04.2018
Dubnové práce na zahradě Duben je příslibem teplejšího počasí a nejednoho zahrádkáře nenechá v klidu domova. I když ne nadarmo se dubnovému počasí přezdívá aprílové, protože nás dokáže nemile překvapit kroupami a místy ještě přízemními mrazíky.

Nyní je nejvhodnější čas na výsadbu živého plotu!

Kategorie: Okrasná zahrada | Péče o zahradu | Pěstování | 19.04.2018
Nyní je nejvhodnější čas na výsadbu živého plotu! Živé ploty jsou stále častěji k vidění na českých zahradách, kde postupně nahrazují klasiku v podobě dřevěného či kovového plotu. Přednost jim dávají především ti, kteří si chtějí svůj dům nebo zahradu oplotit v přírodním duchu a naopak netouží po narušení celkového dojmu tradičním plotem.

Je čas na přeroubování jádrovin

Kategorie: Rostliny | Pěstování | 13.04.2018
Je čas na přeroubování jádrovin Jaro se hlásí o slovo, a i když nás počasí i teď dokáže potrápit nízkými teplotami, hřejivé a barevné období na sebe jistě již nenechá dlouho čekat. Máte-li na své zahradě jádroviny, pak je právě teď ideální čas k jejich přeroubování. Pakliže vám to počasí umožní, vydejte se do zahrady a pusťte se do práce!

Nezapomínejte na pravidelné větrání ani při odjezdu na chatu či chalupu

Kategorie: Rekonstrukce chaty | 05.04.2018
Nezapomínejte na pravidelné větrání ani při odjezdu na chatu či chalupu Vlastnit chatu nebo chalupu je pro spoustu lidí splněným snem. Vědomí, že můžete kdykoli sbalit svých pět švestek, nechat za sebou každodenní starosti či pracovní nepříjemnosti a odjet z rušného města do klidného prostředí obklopeného přírodou, je pro mnoho z nás velice lákavé. Ještě než ale odjedete za odpočinkem, měli byste se postarat o svůj domov.

Práce na zahradě - do čeho se můžete pustit již nyní?

Kategorie: Péče o zahradu | Pěstování | 20.03.2018
Práce na zahradě - do čeho se můžete pustit již nyní? Ačkoli to při pohledu z okna vypadá, že příroda bude ještě dlouho spát, nenechte se zmást. Jarní měsíce už jsou opravdu za dveřmi a je potřeba, abyste na jejich příchod připravili svou zahradu. Máte-li zahradu, pak zpozorněte - už teď se můžete pustit do určitých činností, které vaší zahradě pomohou probudit se ze zimního spánku a připravit se na jaro.

Díky reálné vizualizaci získáte jasnou představu

Kategorie: Vybavení a technika | 16.03.2018
Díky reálné vizualizaci získáte jasnou představu Máte zahradu, které k dokonalosti chybí romantický altánek? Přáli byste si mít ničím a nikým nerušený prostor pro relaxaci nebo čas strávený s rodinou? Nebo snad uvažujete o pořízení zahradního domku, pro který byste na své zahradě našli celou řadu využití? Tak či onak se možná zdráháte udělat další krok, protože si nedokážete představit, jak by nový prvek na zahradě vypadal a jak by zapadl do jejího celkového pojetí.

Medvědí česnek vám na zahradě nesmí chybět

Kategorie: Bylinky | 14.03.2018
Medvědí česnek vám na zahradě nesmí chybět Medvědí česnek se v hojné míře pěstoval již v před mnoha desítkami let. Již tenkrát se vědělo o jeho pozitivních účincích na naše zdraví, kromě toho nabízí i široké uplatnění v kuchyni. Máte-li zahrádku a zajímáte se o zdravý životní styl, pak by ani vám medvědí česnek určitě neměl chybět!

Najděte si správnou zahradní techniku na veletrhu FOR GARDEN

Kategorie: Vybavení a technika | Péče o zahradu | 06.03.2018
Najděte si správnou zahradní techniku na veletrhu FOR GARDEN Přijďte a pohovořte s předními dodavateli zahradní techniky o tom, jaké si vybrat stroje a nářadí pro efektivní práci. Najděte si i vy vhodnou zahradní techniku pro vaši práci na odborném veletrhu FOR GARDEN, který proběhne ve dnech 22. – 25. března v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Připravte se na jaro… pusťte se do předpěstování sadby

Kategorie: Rostliny | Pěstujeme zeleninu | 26.02.2018
Připravte se na jaro… pusťte se do předpěstování sadby Také se již nemůžete dočkat jara? Na jeho příchod si sice ještě budete muset pár týdnů počkat, nicméně již nyní si můžete alespoň jeho předzvěst pozvat domů. Pokud se totiž se začátkem sezony chystáte pustit do pěstování bylinek či letniček, pak je právě teď ideální čas k tomu, abyste si předpěstovali sadbu a byli tak před jarem o jeden krok napřed!

Jaro se blíží! Jste připraveni na úklid zahrady?

Kategorie: Vybavení a technika | Péče o zahradu | 19.02.2018
Jaro se blíží! Jste připraveni na úklid zahrady? Ačkoli nám teplotně i kalendářně stále vládne studená zima, chladné měsíce se jistě překulí jako voda a o slovo se přihlásí veselé jaro. To s sebou přináší nejen daleko více barev i mnohem příjemnější denní teploty, ale i celou řadu povinností - například v podobě úklidu zahrady.