
Brčál barvínek je bujná plazivá trvalka, která je ideální k vyplnění prázdných míst v zahradě.

Muškáty jsou citlivé na mráz, a proto s prvními mrazy přichází čas na jejich přezimování.

Kvetoucí živé ploty představují elegantní způsob, jak rozčlenit, a zároveň zkrášlit naši zahradu.

Pastinák je kořenová zelenina, která chuťově připomíná celer s petrželí. Protože je odolný vůči mrazu, můžeme ho nechat v záhoně i v zimě.

Chmel si většina z nás spojuje s pivem, anebo ho oceňuje jako pnoucí dekorativní rostlinu. Chmel otáčivý lze však využít také v kuchyni.

Jen málokdo dnes ví, že tuřín je lahodná zelenina, která svou chutí předčí brambory. Avšak právě brambory mají na svědomí, že upadl v zapomnění.

Pupalka dvouletá je skromná rostlinka, která není náročná na živiny. Její kořeny můžeme sklízet po celý rok.

Topinambur neboli slunečnice hlíznatá je skutečně příbuzná slunečnice. Dorůstá se výšky několika metrů. Hlízy této rostliny připomínají artyčoky a připravují se na několik způsobů.

Při obdělávání půdy v menší zahradě si vystačíme s motyčkou. Větší zahrada však vyžaduje použití techniky, jako je rotovátor nebo motorová plečka.

Japonská zahrada bez vodního díla je jako ryba bez vody. Největší oblibě se těší zahradní jezírka.

Pokud jste na zimu schovali muškáty a další citlivé rostliny, a přitom nechcete, aby Vaše terasa nebo lodžie vypadala posmutněle, zasaďte si do truhlíků či květníků vřes.

Když se objeví pravidelné noční mrazíky, přichází čas na zazimování zahrady. Vyhraďte si víkend a připravte svou zahradu na zimní spánek.