Kapradí jako pokojová rostlina

Kategorie: Rostliny | 13.04.2012
Kapradí jako pokojová rostlina Pokud chcete oživit své společenství pokojových rostlin, pořiďte si kapradí. Rostlina sice nekvete, ale její listy Vám to vynahradí svou krásou.

Písek na pískoviště

Kategorie: Zahrada a děti | 12.04.2012
Písek na pískoviště Pokud máte děti a zahradu, určitě jim pořiďte pískoviště. Kromě bytelného dřevěného můžete koupit také mobilní plastové. Pak nezbývá, než ho naplnit pískem. Jaký druh písku vybrat? Jaké parametry by měl písek splňovat? A kde koupit písek do pískoviště za dobrou cenu?

První jarní květiny mohou být zrádné

Kategorie: Zahrada a děti | 10.04.2012
První jarní květiny mohou být zrádné Také se radujete z toho, že venku rozkvetly první jarní květiny? Dejte ale pozor, mohou být jedovaté!

Pěstování vína na zahradě

Kategorie: Pěstování | 06.04.2012
Pěstování vína na zahradě Zatoužili jste po hroznech z vlastní zahrady? Pokud nechcete pěstovat vinnou révu pouze jako dekoraci, potřebujete k tomu vhodné podmínky.

Trampolína na zahradu

Kategorie: Zahrada a děti | 05.04.2012
Trampolína na zahradu Pokud máte živé děti, anebo je naopak jen těžko donutíte k pohybu, pořiďte jim na zahradu trampolínu. Skákat na ní může celá rodina.

Dubnové pranostiky

Kategorie: Rok na zahradě | 04.04.2012
Dubnové pranostiky V měsíci dubnu jsme pro Vás připravili známé i méně známé dubnové pranostiky. Do jaké míry se naplní, můžete posoudit v průběhu roku.

Jak založit skalku

Kategorie: Okrasná zahrada | 01.04.2012
Jak založit skalku Pokud nepatříte mezi zkušené zahradníky, a poprvé budujete svou zahradu, anebo jste se ji rozhodli obohatit o skalku, přinášíme Vám užitečný návod, jak založit skalku.

Duben na zahradě

Kategorie: Rok na zahradě | 01.04.2012
Duben na zahradě Jaké zahradní práce si žádá druhý jarní měsíc? Výsadbu trvalek, výsev letniček, oživení trávníku, výsadbu vybraných zeleninových druhů, boj proti škůdcům a mnoho dalších. V dubnu je zahradnická sezóna v plném proudu.

Bylinkové čaje z vlastní zahrádky

Kategorie: Sezónní recepty | 31.03.2012
Bylinkové čaje z vlastní zahrádky Bylinkkové čaje z vlastní zahrádky představují osvědčený způsob, jak předejít mnoha zdravotním neduhům, anebo se jich zbavit.

Jak upravit okolí bazénu

Kategorie: Rady a tipy | 30.03.2012
Jak upravit okolí bazénu Aby bazén nerušil dojem z naší zahrady a stal se její součástí také po estetické stránce, je třeba pečlivě zvážit, jak upravit jeho okolí. Důležitým aspektem, který musíme vzít v potaz, je také bezpečnost.

Pěstujeme bonsaje

Kategorie: Pěstování | 29.03.2012
Pěstujeme bonsaje Bonsaje jsou oblíbené miniatury stromů, které se pěstují jako pokojové i venkovní rostliny. Aby se jim dobře dařilo, potřebují dostatečnou vlhkost, pravidelnou zálivku, denní světlo a živiny.

Plané růže dodají zahradě romantický nádech

Kategorie: Okrasná zahrada | 27.03.2012
Plané růže dodají zahradě romantický nádech Růže jsou od nepaměti považovány za královny květin a každý majitel zahrady se jimi rád pochlubí. Plané růže, které stojí v jejich stínu, dodají zahradě romantický nádech.