Měsíček zahradní je oblíbená letnička

Kategorie: Pěstování | 20.06.2012
Měsíček zahradní je oblíbená letnička  Měsíček zahradní je oblíbená letnička, která zkrášlí naši zahradu výrazně oranžovými nebo žlutými květy. Vypěstovat měsíček zahradní zvládne i zahrádkář začátečník.

Ježek na zahradě je vítaným hostem

Kategorie: Fauna na zahradě | 19.06.2012
Ježek na zahradě je vítaným hostem Ježek je na zahradě vítaným hostem. Nemusíte se bát, že by Vás připravil o úrodu. Ježek je totiž hmyzožravec.

Houbařská sezóna začíná aneb jak pěstovat houby

Kategorie: Rok na zahradě | 19.06.2012
Houbařská sezóna začíná aneb jak pěstovat houby  S příchodem kalendářního léta nám začíná houbařská sezóna. Milí zahrádkáři, odpočiňte si na chvilku od pletí a zalévání a vyrazte s košíkem do lesa. Pokud se Vám ale nechce chodit do lesa, můžete sbírat houby na zahradě.

Pěstování náprstníků na zahrádce

Kategorie: Rostliny | Pěstování | 15.06.2012
Pěstování náprstníků na zahrádce Náprstníky jsou půvabné vysoké rostliny s hrozny květů připomínající náprstky, které mohou mít různé barvy, nejčastěji nachovou nebo bílou. Pěstování náprstníků není náročné, rostliny jsou dokonce odolné vůči mrazu.

Jak na hmyzí škůdce

Kategorie: Fauna na zahradě | 14.06.2012
Jak na hmyzí škůdce Rčení být obtížný jako hmyz není náhodné. Když se venku oteplí, vosy, mouchy, komáři a další hmyz nám dokáže znepříjemnit letní dny. Přinášíme Vám proto několik osvědčených tipů, jak na hmyzí škůdce.

Potpourri z letních květů

Kategorie: Rady a tipy | 13.06.2012
Potpourri z letních květů Chcete provonět svůj domov krásnou květinovou vůní? Nasušte si potpourri z letních květů. Z levandule, jasmínu a plátků růží.

Zelené hnojení záhonů

Kategorie: Péče o zahradu | 12.06.2012
Zelené hnojení záhonů   Zelené hnojení představuje velmi ekologický způsob, jak doplnit živiny v půdě, kterou bychom příští sezónu rádi využili k pěstování zeleniny, která je náročná na výživu.

Kosmatice z černého bezu - bavorský moučník podle starého receptu

Kategorie: Sezónní recepty | 11.06.2012
Kosmatice z černého bezu - bavorský moučník podle starého receptu  V červnu kvete bez černý. Pokud máte na své zahrádce keř černého bezu, jistě sušíte jeho květy na čaj. Víte ale, že z květů můžete připravit také chutný moučník? Jmenuje se kosmatice a jedná se o starý bavorský recept.

Jak pěstovat kanadské borůvky

Kategorie: Pěstování | 10.06.2012
Jak pěstovat kanadské borůvky Máti rádi borůvky a nechce se Vám na ně jezdit do lesa? Vypěstujte si borůvky na zahradě. My Vám přinášíme návod, jak pěstovat kanadské borůvky.

Bělásek zelný na zahradě

Kategorie: Fauna na zahradě | 08.06.2012
Bělásek zelný na zahradě Bělásek zelný patří na zahradě mezi nevítané hosty. Jeho housenky totiž dokážou znehodnotit velkou část zeleniny z rodu brukvovitých.

Jak pěstovat marihuanu

Kategorie: Pěstování | 03.06.2012
Jak pěstovat marihuanu Marihuana má v omezeném množství blahodárné účinky na lidské zdraví. Její pěstování je povolené pouze pro vlastní potřebu. Kolik rostlin můžete pěstovat? A jak pěstovat marihuanu doma nebo venku?

Červen v zahradě

Kategorie: Rok na zahradě | 01.06.2012
Červen v zahradě Jaké zahradnické práce provádíme v červnu? Co už můžeme sklízet a co naopak vysévat a vysazovat?