Jak pěstovat marihuanu



Kategorie: Pěstování | 03.06.2012

Marihuana má v omezeném množství blahodárné účinky na lidské zdraví. Její pěstování je povolené pouze pro vlastní potřebu. Kolik rostlin můžete pěstovat? A jak pěstovat marihuanu doma nebo venku?

Kolik můžeme pěstovat pro vlastní potřebu
Marihuana je vzhledem k současné legislativě velmi kontroverzní rostlina, nelze jí však upřít její léčebné účinky na lidský organismus (např. konopná kosmetika prospívá pleti, konzumace snižuje riziko výskytu Alzheimerovy choroby a dalších chorob). Její pěstování je povolené pouze pro vlastní potřebu. Povolené množství, které lze pěstovat pro vlastní potřebu bez rizika postihu představuje maximálně 5 rostlin konopí. (Co se držení množství sušené marihuany u sebe, je to 15 gramů).        

Kde sehnat semena a jak pěstovat
Marihuanu vypěstujete ze semínek, která není problém získat. Když požádáte své dospívající či raději dospělé děti nebo jejich kamarády, semínka Vám ochotně opatří. Můžete si je nechat zaslat také z Holandska. Marihuanu můžete pěstovat doma i venku. Základem je dopřát rostlinkám to, co k životu nutně potřebují: světlo, půdu a vzduch. Venku je vhodné slunné stanoviště, doma se používají výbojky nebo halogenové lampy. Půda by měla být humózní, dobře odvádět vodu a neměla by být příliš kyselá. V místnosti je třeba zajistit pravidelné větrání. Pokud jde o konkrétní pěstitelské zkušenosti, na internetu najdete dokonce celá diskusní fóra o pěstování marihuany. Jen nezapomeňte, že je dovoleno pěstování marihuany pouze pro vlastní potřebu!  

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.