3 nejčastější chyby při koupi zahradního krbu

3 nejčastější chyby při koupi zahradního krbu K výběr stavebnicového zahradního krbu pro Vaše zahradní posezení by měl člověk přistupovat odpovědně, neboť zahradní krb je jedním z dominantních prvků zahrady či terasy, který by Vám měl sloužit mnoho let. Konečný výběr je pochopitelně na Vás, ale přesto lze doporučit pár základních zásad a doporučení, jak se při výběru a nákupu vyvarovat několika zásadních chyb. Pokud se těmto hlavním chybám vyhnete, jste na poloviční cestě ke správnému rozhodnutí a je zde již velká šance, že Vaše grilování bude opravdu pohodové a chuť grilovaných pokrmů Vám poněkud nezhořkne.

Kvalitní substrát, základ života rostlin

Kategorie: Rostliny | Péče o zahradu | Pěstování | 11.03.2015
Kvalitní substrát, základ života rostlin Pokud Vám záleží na zdárném růstu pěstovaných rostlin, je třeba začít od podlahy – tedy v tomto případě vlastně od země. Ať se už jedná o květiny, okrasné keře, ovocné stromy či zeleninové druhy, všechny tyto rostliny mají jedno společné. Potřebují kvalitní výživu.

Pozvánka na jarní veletrhy nejen o bydlení

Pozvánka na jarní veletrhy nejen o bydlení Srdečně Vás zveme na jarní veletrhy ABF, kde uvidíte přehlídku nápadů, inspirace a novinek v bydlení. Navštivte největší veletrh o bydlení v České republice, budete mít možnost si popovídat s odborníky domácích i zahraničních firem a prohlédnout si jejich nabídku produktů a služeb.

Plastové bazény a zastřešení bazénu

Kategorie: Dům a chata | Vybavení a technika | 16.02.2015
Plastové bazény a zastřešení bazénu Také už se nemůžete dočkat, až začne sluníčko pořádně pálit a Vy si budete užívat svou koupací dovolenou? Zkraťte si čekání na léto a pořiďte si vlastní bazén! Pokud budete mít i zastřešení, můžete zahájit koupací sezónu již v dubnu!

Zahradní domek není jen praktický pomocník

Zahradní domek není jen praktický pomocník Patříte také mezi ty, jejichž koníčkem je pěstování vlastního ovoce a zeleniny? Je zahrada vaší chloubou a místem aktivního odpočinku?

Jaká péče o zahradu je nejzdravější? Přírodní!

Kategorie: Rady a tipy | Péče o zahradu | Rok na zahradě | 24.09.2014
Jaká péče o zahradu je nejzdravější? Přírodní! Příroda je jako bumerang, všechno člověku vrátí, včetně používání chemických přípravků na zahradě. Například nespotřebovaná průmyslová hnojiva, která jsou spláchnuta znovu do půdy, se k nám vrací zpět v podobě alergických reakcí a dalších zdravotních problémů. Lidé, kteří si toto uvědomují, dávají přednost pěstování přírodní cestou.

FOR ARCH představí novinky ve stavebním oboru

FOR ARCH představí novinky ve stavebním oboru Letošního mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH se zúčastní 830 vystavovatelů ze 16 zemí světa včetně Belgie, Francie a Itálie. Návštěvníkům nabídne expozice na čisté výstavní ploše 18 000 m2, což představuje 5% nárůst oproti minulému ročníku. Jubilejní 25. ročník akce se zaměří na rekonstrukce a revitalizace, které rozhýbávají podle odborníků stavební průmysl negativně ovlivněný ekonomickou recesí. Veletrh FOR ARCH spolu se souběžnými veletrhy proběhne od úterý 16. do soboty 20. září 2014 v prostorách PVA EXPO PRAHA.

Motorová pila

Kategorie: Vybavení a technika | Péče o zahradu | 28.08.2014
Motorová pila Až udeří první mrazy, rádi si přiložíte do kamen pěkným polenem. Než se dá s takový polenem ovšem přiložit, projde několika fázemi.

Na co u čerpadel zapomínáme

Kategorie: Vybavení a technika | Rady a tipy | 27.08.2014
Na co u čerpadel zapomínáme Než se rozhodneme koupit čerpadlo, ze všeho nejdříve si musíme ujasnit, jakou vodu budeme čerpat - zda vodu pitnou, čistou užitkovou, dešťovou nebo splaškovou. Pokud chceme čerpat vodu z jiných než podzemních zdrojů, musíme volit čerpadlo podle stupně znečištění.

Časté otázky o křovinořezech

Časté otázky o křovinořezech Přinášíme Vám odpovědi na časté otázky před pořízením křovinořezu.

Kupujeme plynový gril

Kupujeme plynový gril Sháníte gril, který by zpříjemnil každé letní posezení na terase? Stále větší oblibě se těší grily plynové. Ovšem není na vaší zahradě tolik prostoru pro tento rozlehlý typ grilu, dá se zvolit i jiná z variant.

Teracová dlažba – pevná, stálá, odolná a krásná podlaha z přírodních materiálů

Kategorie: Dům a chata | 28.07.2014
Teracová dlažba – pevná, stálá, odolná a krásná podlaha z přírodních materiálů Jedním z tradičních materiálů vhodných pro Váš dům a jeho okolí je teracová dlažba. Základní užitné vlastnosti teracové dlažby vycházejí především ze základního materiálu, kterým je přírodní kamenivo doplněné propracovanou výrobní technologií.