Zbavte se zatuchlého vzduchu na chatě či chalupě díky SolarVenti

Kategorie: Rekonstrukce chaty | 16.01.2018
Zbavte se zatuchlého vzduchu na chatě či chalupě díky SolarVenti Mít vlastní chatu nebo chalupu je snem drtivé většiny lidí. Možnost kdykoli odjet do přírody a nechat za sebou pracovní povinnosti - inu koho by to nelákalo! Kdo však takovou chalupu či chatku vlastní, ten moc dobře ví, že jsou s ní spojeny i různorodé nepříjemnosti. Jako například zatuchlý vzduch, který vás okamžitě udeří do nosu, jen co otevřete dveře.

Zimní péče o pokojové rostliny

Kategorie: Rostliny | 10.01.2018
Zimní péče o pokojové rostliny Péče o pokojové rostliny v zimním období má svá specifika a je důležité si o pěstovaných rostlinách zjistit alespoň základní informace. Podle těchto informací je potřeba vybrat pro květiny správné místo a umístit je do vhodných teplotních podmínek. Samozřejmostí je i upravení zálivky, protože rostliny nepotřebují v zimě tolik vody, jako v horkém létě. Jen při správné péči květiny zdárně přežijí zimní období a budou dělat radost i v dalším roce.

Zahradní nářadí pod stromeček

Zahradní nářadí pod stromeček Blíží se Vánoce a mnoho z nás přemýšlí, čím obdarovat své blízké. Možná se to zdá každý rok čím dál horší něco vymyslet, protože jak se říká, všechno už máme. Dobrou cestou jak přijít k vhodnému dárku většinou je, zamyslet se nad koníčky a náplní volného času toho, koho chceme obdarovat. Jestliže někdo z vašich blízkých je zapálený zahrádkář, tak drobné zahradní nářadí bude jistě to pravé a pod stromečkem určitě potěší.

Jak připravit stromy na zimu

Kategorie: Péče o zahradu | 23.11.2017
Jak připravit stromy na zimu Zahrada nám v průběhu roku poskytuje příjemné útočiště, kde nabíráme síly a relaxujeme. Ovocné stromy a keře nám v průběhu léta a podzimu poskytují lákavé a chutné plody a mnoho potřebných vitamínů. Aby nám tyto své poklady poskytly i následující rok, je nutné se o porosty postarat a před zimou je řádně ošetřit, aby mohly dobře odpočívat a nabírat síly.

Venkovní rostliny, které je nutné uklidit na zimu uklidit

Kategorie: Rostliny | 18.11.2017
Venkovní rostliny, které je nutné uklidit na zimu uklidit Ačkoli nám stále ještě kraluje barevný podzim, studená zima tu bude co nevidět. První mrazíky každoročně spoustu lidí překvapí, ještě více pak rostliny na jejich zahradě. A mnohdy stačí opravdu málo, aby došlo k jejich nenávratnému poškození. I když nám tedy ještě nějaký ten čas zbývá, určitě ničemu neuškodíte, pokud dané rostliny na zimu připravíte s předstihem. Před chladnou zimou tak budete o krok napřed - a to se hodí, nemyslíte?

Jak zabezpečit vodní zdroje před zimou

Kategorie: Rady a tipy | 13.11.2017
Jak zabezpečit vodní zdroje před zimou S nadcházející zimou je potřeba myslet na kompletní zazimování a údržbu zahrady a jejího příslušenství. Patří do něj i péče o vodní nádrže, sudy, hadice a zahradní jezírka. Jestliže by v nich zůstala voda, při zamrznutí by došlo k rozpínání a nádoby by se zehodnotily.

Je čas na zazimování zahradní techniky

Kategorie: Vybavení a technika | 24.10.2017
Je čas na zazimování zahradní techniky Zahrada se pomalu chystá k zimnímu spánku, a proto je potřeba zazimovat i zahradní techniku. Určitě na své zahrádce používáte sekačku na trávu, máte zde kolečko na odvoz odpadu a případně i další nářadí, které je pro práci na zahradě nezbytné. Chcete-li, aby vám nářadí i techničtí pomocníci dobře sloužili i příští sezonu, měli byste jim před příchodem zimy dopřát správnou péči.

Jak se na podzim postarat o trávník?

Kategorie: Rok na zahradě | 09.10.2017
Jak se na podzim postarat o trávník? Podzim je tady. Stačí pohlédnout z okna a o podzimní nadvládě tak nemůže být sebemenší pochyb. Společně s barevným obdobím přichází nejen první ranní mrazíky, ale i nutnost postarat se o zahrádku a připravit ji tak k zimnímu spánku.

WoodBlocX – vytvořte si zahradu přesně podle vašich představ!

Kategorie: Vybavení a technika | 03.10.2017
WoodBlocX – vytvořte si zahradu přesně podle vašich představ! Vyvýšené záhony? Opěrné zídky? Nebo nová zahrada jako celek včetně posezení? Systém WoodBlocX Vám pomůže zhmotnit jakýkoliv Váš zahradnický sen.

Podzimní starost o zahrádku je příjemnou tečkou za létem

Kategorie: Péče o zahradu | 25.09.2017
Podzimní starost o zahrádku je příjemnou tečkou za létem Horké prázdninové měsíce nám daly sbohem a o slovo se přihlásilo babí léto. I to ale brzy skončí a umožní tak barevnému ročnímu období, aby se ujalo kralujícího žezla. Podzim spousta lidí miluje právě pro jeho barvy, do kterých se halí příroda okolo nás. Stejně jako k tomuto období patří zemité odstíny, patří k němu i podzimní práce na našich zahrádkách.

Dřevostavba pro nás byla jasná a hlavně správná volba

Kategorie: Dům a chata | 15.09.2017
Dřevostavba pro nás byla jasná a hlavně správná volba Pan Pavel a jeho rodina žije v krásném prostředí na Bruntálsku již šestým rokem v dřevostavbě, kterou si nechal postavit na klíč. Podělil se s námi o jejich dojmy a zkušenosti.

Jak na domácí uzení potravin

Jak na domácí uzení potravin Není žádnou neobvyklou informací, že Češi jsou národ uzenářů. Vůně z udírny se často line z nejedné zahrady a láká všechny kolemjdoucí. Ono totiž takové domácí uzené se chuťově nedá srovnat s tím kupovaným. Mimo maso se dá v udírně připravovat mnoho dalších dobrot, jako třeba domácí klobásy, uzený sýr, ale dají se vyudit i ryby.