WoodBlocX – vytvořte si zahradu přesně podle vašich představ!



Kategorie: Vybavení a technika | 03.10.2017

Vyvýšené záhony? Opěrné zídky? Nebo nová zahrada jako celek včetně posezení? Systém WoodBlocX Vám pomůže zhmotnit jakýkoliv Váš zahradnický sen.

WoodBlocX nabízí jednoduché řešení pro jakýkoliv prostor - od rovných ploch po členité a svažité pozemky. Je vhodný pro stavbu vyvýšených záhonů, opěrných zídek, obrubníků nebo posezení.

efektni reseni svaziteho pozemku

Na vyvýšené záhony vsadí každý, kdo si chce zahradničení zpříjemnit. Je mnohem pohodlnější udržovat záhon vysoký 45 cm a více, než se plazit na kolenou po zemi. Zahradě dáte tvar, plevel a tráva nebude prorůstat do záhonu, zemina zůstane na svém místě i při vydatných deštích a úroda bude bohatší. Vyvýšené záhony se totiž lépe prohřívají a dřevěné stěny jsou účinnou překážkou proti nájezdům slimáků.

kaskadovite zahony

Tvary záhonů se nemusejí omezovat jen na obdélníky. Záhony a truhlíky tvaru L mohou skvěle rozčlenit prostor mezi terasou a zbytkem zahrady. Víceúrovňové a terasovité stavby zase zpřístupní jinak těžko využitelné svahy.

Kromě záhonů je WoodBlocX neocenitelný při stavbě opěrných zídek. Zídky WoodBlocX nepotřebují žádné základy a staví se rovnou na terén. Tlak zeminy udrží díky chytrému systému vnitřních opěrných konstrukcí. Stavba zídky je rychlá, nevyžaduje žádné složité stavební úpravy a zvládne ji opravdu každý.

drevena operna zed

Kromě snadnosti stavby je WoodBlocX výjimečný i svou trvanlivostí. Bloky jsou vyrobeny z masivních, dvakrát tlakově mořených dřevěných bloků, které se spojují hmoždinkami z recyklovaného plastu. Jakákoliv stavba z WoodBlocX je velmi pevná a pružná. Minimální prověřená trvanlivost těchto staveb je 15 let, nicméně laboratorní simulace odolnosti dosahuje k hranici čtvrt století.

prakticky system WoodBlocX

WoodBlocX můžete snadno začlenit jak do nově vznikající zahrady, tak do již funkčního prostoru. Nemusíte se bát, že vám pracně založený trávník zničí těžká technika. Stavění z WoodBlocX zvládne každý, kdo si troufne na lego. Jednotlivé bloky jsou lehké, takže si je bez větší námahy dopravíte až na dané místo. Nejtěžší prvek váží zhruba 4 kg. Pokud byste přesto měli ze stavby obavy, nabízíme i montáž na místě. Plánování stavby na míru usnadní online konfigurátory - vše důležité naleznete na www.woodblocx.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.