Je čas na zazimování zahradní techniky



Kategorie: Vybavení a technika | 24.10.2017

Zahrada se pomalu chystá k zimnímu spánku, a proto je potřeba zazimovat i zahradní techniku. Určitě na své zahrádce používáte sekačku na trávu, máte zde kolečko na odvoz odpadu a případně i další nářadí, které je pro práci na zahradě nezbytné. Chcete-li, aby vám nářadí i techničtí pomocníci dobře sloužili i příští sezonu, měli byste jim před příchodem zimy dopřát správnou péči.

Sekačka na trávu

Začněme například sekačkou na trávu, kterou má na své zahrádce snad každý. Hned prvním krokem je řádné vyčištění sekačky od zbytků trávy a plstí. Co půjde vodou, smyjte vodou, na zaschlou trávu se nebojte použít škrabku. Máte-li benzínovou sekačku, vyměňte u ní filtr a olej - ten by se měl měnit minimálně 1x ročně. Dále je potřeba vyměnit svíčky a zakonzervovat palivo v nádrži. To uděláte tak, že do něho přilijete stabilizátor paliva, jehož úkolem je zabránit jeho znehodnocení.

sekacka na travu

Kolečko

Většina lidí má na zahrádce kolečko, které používá pro celou řadu činností - například odvoz posečené trávy, shrabaného listí, seřezaných větviček stromů atd. I kolečko si před zimním odpočinkem zaslouží, abyste se mu věnovali - přičemž nepotřebuje kdovíjakou pozornost. Bohatě postačí, pokud kolečko vyčistíte a pomocí vhodného oleje promažete otočnou část kola.

zahradni kolecko

Nářadí

Motyčky, rýč, lopata, hrabičky - všechny tyto pomůcky jistě přes zimu nebudete potřebovat. Proto si udělejte čas a proveďte kontrolu a samozřejmě i řádnou očistu svého nářadí. Motyčky a rýče zbavte hlíny. U hrabiček zkontrolujte ulámané zuby, lopata možná bude potřebovat utáhnout šroub...

zahradni naradi

Pokud uděláte údržbu pečlivě, ani brzký příchod jara vás nepřekvapí a nebudete muset narychlo vše opravovat, nebo v horším případě, kupovat pomocníky nové.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.