ZAHRADNÍ ARCHITEKTURA V NAŠEM ŽIVOTĚ

Kategorie: Okrasná zahrada | Péče o zahradu | 13.01.2014
ZAHRADNÍ ARCHITEKTURA V NAŠEM ŽIVOTĚ Zahradní architektura je důležitá pro dosažení harmonického uspořádání živého i neživého prostředí kolem nás, abychom se v něm cítili dobře, pomáhalo k našemu klidnému a spokojenému životu a zároveň byl zajištěn jeho co nejpřirozenější vývoj.

Má se hrabat listí na podzim?

Kategorie: Rok na zahradě | 13.11.2013
Má se hrabat listí na podzim? Hrabání listí patří mezi nejvíce namáhavé podzimní práce na zahradě. Má se ale hrabat listí na podzim? Není lepší počkat až do jara?

Znáte hmyzí domečky?

Kategorie: Rady a tipy | 28.10.2013
Znáte hmyzí domečky? Máte na zahradě krmítko pro ptáčky? Myslete také na drobné živočichy a pořiďte si hmyzí domečky, které poskytnou útočiště včelkám samotářkám, beruškám, zlatoočkám a dalšímu užitečnému hmyzu.

Jak na zazimování bazénu

Kategorie: Vybavení a technika | 25.10.2013
Jak na zazimování bazénu Koupací sezóna skončila, venku už brzy začne mrznout, a to znamená, že je nevyšší čas, připravit bazén na zimu. Pokud patříte mezi majitele nadzemních bazénů, nikdy nevypouštějte celý objem nádrže.

Podzimní péče o ovocné stromy

Kategorie: Péče o zahradu | 24.10.2013
Podzimní péče o ovocné stromy Chcete mít napřesrok velkou úrodu ovoce? Nezanedbejte podzimní péči o ovocné stromy!

Krokusy a ocúny, v čem je rozdíl?

Kategorie: Rostliny | 23.10.2013
Krokusy a ocúny, v čem je rozdíl? Krokusy a ocúny jsou oblíbené okrasné rostliny, které zdobí naše zahrady. Na první pohled se velmi podobají, jsou však mezi nimi minimálně dva podstatné rozdíly. Víte, jaké?

Balkónová zelenina je trendy!

Kategorie: Pěstování | 11.09.2013
Balkónová zelenina je trendy! K tomu, abyste si pochutnávali na vlastnoručně vypěstované zelenince, nemusíte mít velkou zahradu. Trendem poslední doby se stala balkónová zelenina, především rajčátka, papriky a další oblíbené druhy, které se dají v pohodě pěstovat na balkoně či terase.

Práce na zahradě svědčí zdraví

Kategorie: Péče o zahradu | 11.09.2013
Práce na zahradě svědčí zdraví Spolu s ochlazením přichází čas na podzimní údržbu zahrady. Když ji pojmete jako rozcvičku, pěkně se u ní zahřejete, a navíc uděláte něco pro své zdraví – pro duševní i fyzické.

Čas sklízet mák

Kategorie: Rok na zahradě | 31.08.2013
Čas sklízet mák  Mák je tradiční hospodářská plodina, jejíž pěstování má na našem územní mnohaletou tradici. V září přichází doba sklizně. Makovice musí být hnědé a suché.

Květinové závěsy vykouzlí romantickou zahradu

Kategorie: Pěstování | 29.08.2013
Květinové závěsy vykouzlí romantickou zahradu   Květinové závěsy dodají každému domu či zahradě romantický nádech. Jaké rostliny jsou na závěsy vhodné a jim vytvořit podmínky ke zdárnému růstu?

Babí léto je ideální na vysazování jehličnanů

Kategorie: Okrasná zahrada | 26.08.2013
Babí léto je ideální na vysazování jehličnanů   Kdo má raději okrasnou zahradu než užitkovou, vysazuje s oblibou dekorativní keře a jehličnany. Ideální čas k výsadbě jehličnanů je babí léto.

Vějířovka nepotřebuje odstraňovat odkvetlé květy

Kategorie: Rostliny | 22.08.2013
Vějířovka nepotřebuje odstraňovat odkvetlé květy Vějířovka patří mezi nejoblíbenější truhlíkové rostliny. Je nenáročná na péči, dokonce ani nevyžaduje odstraňování odkvetlých květů. Poradíme Vám, jak ji pěstovat.