Jak na sedmikrásky

Kategorie: Rostliny | 19.07.2012
Jak na sedmikrásky Sedmikrásky jsou roztomilé květinky, v trávníku je však mají rádi pouze liberální zahrádkáři. Chcete se jich zbavit? Poradíme Vám, jak na sedmikrásky.

Zahradní grilování: oblíbené recepty zahrádkářů

Kategorie: Krby, grily, grilování | 17.07.2012
Zahradní grilování: oblíbené recepty zahrádkářů  O letních prázdninách je grilovací sezóna v plném proudu. Přinášíme Vám oblíbené recepty zahrádkářů, jak připravit na grilu nejen maso, ale také zeleninu. Recepty jsou vždy pro 4 osoby.

Veverky na zahradě a ochrana úrody

Kategorie: Fauna na zahradě | 16.07.2012
Veverky na zahradě a ochrana úrody Veverky jsou roztomilí drobní savci, kteří nás však mohou kompletně připravit o úrodu oříšků. Jak jim v tom zabránit?

Kala neboli kornoutice sluší nevěstám i zahradám

Kategorie: Pěstování | 14.07.2012
Kala neboli kornoutice sluší nevěstám i zahradám Krásná dekorativní rostlina kala neboli kornoutice původem z Jižní Afriky sluší nejen nevěstám, ale také zahradám. Přinášíme Vám tipy na její správné pěstování.

Letní zavařování zeleniny

Kategorie: Sezónní recepty | 13.07.2012
Letní zavařování zeleniny Když začnou dozrávat rajčata, papriky, okurky a další zeleninové druhy, které nestíháme zpracovat, můžeme si naložit pikantní zeleninový mix. Níže Vám přinášíme recept na letní zavařování zeleniny.

Okrasné máky rozzáří každou zahradu

Kategorie: Rostliny | 13.07.2012
Okrasné máky rozzáří každou zahradu Pestrobarevné okrasné máky patří mezi oblíbené letničky. Některé druhy dokonce patří mezi víceleté byliny či trvalky. Obyčejně jim vyhovuje slunečné stanoviště.

Jak správně pěstovat mrkev

Kategorie: Pěstování | 09.07.2012
 Jak správně pěstovat mrkev Mrkev patří mezi nejoblíbenější zeleninové druhy. Lze ji upravit na mnoho způsobů a je zdrojem vitamínů A, B, C a E. Tak proč si ji nevypěstovat?

Ředkvičky můžete pěstovat na jaře i na podzim

Kategorie: Pěstování | 07.07.2012
Ředkvičky můžete pěstovat na jaře i na podzim Máte rádi ředkvičky? Vypěstujte si je na zahrádce. Vypěstovat ředkvičky není náročné a navíc je můžete vysít několikrát během sezóny.

Šalvěj lékařská preferuje slunečné stanoviště

Kategorie: Bylinky | 06.07.2012
Šalvěj lékařská preferuje slunečné stanoviště Šalvěj lékařská je středomořská bylinka, která má ráda slunce a lehkou půdu s dobrou propustností. Stejně dobře jako na zahradě ji můžete pěstovat také doma.

Zajíc na zahradě. Ochrana úrody

Kategorie: Fauna na zahradě | 05.07.2012
Zajíc na zahradě. Ochrana úrody   Když má zajíc nedostatek potravy, dokáže na naší zahradě napáchat velké škody, a to nejen na úrodě, ale také na stromkách. Zde je několik tipů, jak zaječím návštěvám zamezit.

Toužíte po luxusní ložnici?

Kategorie: Dům a chata | 04.07.2012
Toužíte po luxusní ložnici? Vedle krásného interiéru je důležitá také kvalita postele a na ní položené matrace. Luxusní matrace je spolehlivou zárukou kvalitního odpočinku.

Popínavé rostliny. Neškodí fasádě?

Kategorie: Dům a chata | 04.07.2012
Popínavé rostliny. Neškodí fasádě? Popínavé rostliny dodávají domům krásný romantický vzhled. Neškodí ale jejich fasádám?