Udělejte si domácí burčák

Kategorie: Sezónní recepty | 17.8.2013
Chutná Vám burčák? Pokud pěstujete na zahrádce vinnou révu, anebo máte dokonce malý vinohrad, můžete si svůj oblíbený nápoj vyrobit podomácku.

Kudrnka je zdrojem vitamínů po celý rok

Kategorie: Sezónní recepty | 25.10.2012
Petrželka kudrnka je velmi náročná na pěstování, nevadí jí chlad, a proto je cenným zdrojem vitamínů po celý rok. Pro inspiraci jsme pro Vás připravili několik receptů, ve kterých hraje kudrnka hlavní roli.

Recepty z dýní

Kategorie: Sezónní recepty | 15.10.2012
Sklízíte dýně? Vyzkoušejte naše podzimní recepty z dýní. Dýňová polévka i koláč Vám jistě zachutná.

Vepřová panenka na švestkách s pečenými jablky

Kategorie: Sezónní recepty | 19.9.2012
Máte bohatou úrodu švestek a jablek a přemýšlíte, co připravit k obědu? Vepřová panenka na švestkách s pečenými jablky Vám určitě bude chutnat.

Delikátní cuketová polévka

Kategorie: Sezónní recepty | 27.8.2012
Máte velkou úrodu cuket a už jste syti cuketových řízků, bramboráků a buchet? Přidejte k cuketám trochu zeleniny a připravte si delikátní polévku. Cuketová polévka je velmi zdravá.

Letní zavařování zeleniny

Kategorie: Sezónní recepty | 13.7.2012
Když začnou dozrávat rajčata, papriky, okurky a další zeleninové druhy, které nestíháme zpracovat, můžeme si naložit pikantní zeleninový mix. Níže Vám přinášíme recept na letní zavařování zeleniny.

Udělejte si třešňový koláč

Kategorie: Sezónní recepty | 23.6.2012
Třešňová sezóna je v plném proudu, a proto Vám přinášíme sezónní recept na koláč s třešněmi.

Kosmatice z černého bezu - bavorský moučník podle starého receptu

Kategorie: Sezónní recepty | 11.6.2012
V červnu kvete bez černý. Pokud máte na své zahrádce keř černého bezu, jistě sušíte jeho květy na čaj. Víte ale, že z květů můžete připravit také chutný moučník? Jmenuje se kosmatice a jedná se o starý bavorský recept.

Bylinkové čaje z vlastní zahrádky

Kategorie: Sezónní recepty | 31.3.2012
Bylinkkové čaje z vlastní zahrádky představují osvědčený způsob, jak předejít mnoha zdravotním neduhům, anebo se jich zbavit.

Domácí ocet z nespotřebované úrody

Kategorie: Sezónní recepty | 27.1.2012
Máte ve sklepě přebytky jablek nebo hroznového vína? Připravte si z nespotřebované úrody ovoce vynikající domácí ocet.

Bylinný likér pro dobré zažívání

Kategorie: Sezónní recepty | 13.11.2011
Ze směsi bylinek a lihu si můžeme připravit vynikající bylinný likér, který podporuje dobré trávení a v případě nouze nám pomůže při žaludeční nevolnosti.

Rajčata a papriky v hlavní roli

Kategorie: Sezónní recepty | 19.9.2011
Máte velkou úrodu rajčat a paprik? Už jste z nich udělali lečo, guláš, zapekli jste je s těstovinami, ale stále Vám jich hodně zbývá? Naplňte rajčata a papriky masovou nebo nemasovou nádivkou a upečte si je.
1 2