Rajčata a papriky v hlavní roli



Kategorie: Sezónní recepty | 19.09.2011

Máte velkou úrodu rajčat a paprik? Už jste z nich udělali lečo, guláš, zapekli jste je s těstovinami, ale stále Vám jich hodně zbývá? Naplňte rajčata a papriky masovou nebo nemasovou nádivkou a upečte si je.

Plněná rajčata a papriky (pro 4 osoby)
Rajčata a papriky omyjeme, odřízneme vršky a odložíme je stranou. Pak si připravíme některou z níže uvedených nádivek, kterou zeleninu naplníme. Rajčata a papriky uzavřeme, vložíme do zapékací mísy, zakápneme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a upečeme v troubě.   

Náplň z mletého masa
V míse smícháme 200g mletého masa, 100g strouhanky, vydlabané vnitřky rajčat, kostičky vydlabaných paprik, 1 vajíčko, 2 stroužky prolisovaného česneku, sekanou bazalku, sůl a drcený pepř.    

Náplň z polenty
V míse smícháme instantní polentu připravenou podle návodu, vydlabané vnitřky rajčat, kostičky vydlabaných paprik, opražené kostičky slaniny, pepř, sůl a špetku tymiánu.  

Náplň z kuskusu 
V míse smícháme instantní kuskus připravený podle návodu, vydlabané vnitřky rajčat, kostičky vydlabaných paprik, 100 ml sladké smetany, 1 lžíci olivového oleje, pepř a sůl. 

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.