Bylinný likér pro dobré zažívání



Kategorie: Sezónní recepty | 13.11.2011

Ze směsi bylinek a lihu si můžeme připravit vynikající bylinný likér, který podporuje dobré trávení a v případě nouze nám pomůže při žaludeční nevolnosti.

Směs bylinek je základ
Na bylinný likér potřebujeme směs bylinek složenou z heřmánku, meduňky, šalvěje, tymiánu, levandule a yzopu. Dále potřebujeme 1 lit vinného lihu, 1 litr vody, 1 kg cukru a kůru z 1 citrónu.  

Příprava likéru
Omyté bylinky (cca 250g) naložíme na 14 dní do lihu. Pak přidáme citronovou kúru a louhujeme další 3 dny. Pak svaříme vodu s cukrem a po vychladnutí přidáme bylinkový alkohol. Směs necháme další 3 dny stát, pak ji přecedíme přes plátno, nalijeme do lahví a dobře uzavřeme. Uvnitř každé lahve můžeme nechat snítku bylinek jako dekoraci.      

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.