Letní zavařování zeleniny



Kategorie: Sezónní recepty | 13.07.2012

Když začnou dozrávat rajčata, papriky, okurky a další zeleninové druhy, které nestíháme zpracovat, můžeme si naložit pikantní zeleninový mix. Níže Vám přinášíme recept na letní zavařování zeleniny.

Letní nakládaná zelenina
Letní směs nakládané zeleniny je vynikající příloha k hlavním jídlům, především k těm s bramborovou či rýžovou přílohou.

Suroviny: 
1 kg rajčat
1 kg paprik
1 kg okurek
2 feferonky
3 cibule 
octový roztok (1,5 l vinného octa, ½ l vody, 1 polévková lžíce soli,  1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce celého pepře, 1 polévková lžíce hořčičného semínka)
konzervační přípravek (množství dle návodu) 

Postup:
1. Zeleninu důkladně omyjeme a osušíme v čisté utěrce.
2. Zeleninu dle potřeby (záleží na velikosti), rajčata propícháme párátky a vložíme do připravených sklenic.
3. Sklenice zalijeme octovým roztokem, který jsme si připravili z octu, vody, soli, cukru, pepře a hořčičných semínek.
4. Přivedeme k varu a necháme krátce povařit
5. Nakonec sundáme z plotny konzervační přípravek.
6. Necháme vychladnout a zavíčkujeme.

Foto: Pixmac.cz
 

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.