Jak se připravit na stěhování?

Kategorie: Dům a chata | 03.07.2017
Jak se připravit na stěhování? Asi většina z nás tuší, že stěhování nelze provést ze dne na den. Na stěhování je zapotřebí se důkladně připravit, protože jinak se zvrhne v neorganizovaný zmatek. S přípravami na stěhování je nutné začít s dostatečným předstihem, aby se vše stihlo. Příprava na stěhování je v zásadě důležitější než samotné nakládání do stěhovacího vozu a převoz.

Klanopraška čínská: nežná kráska plná zdraví

Kategorie: Rostliny | Pěstování | 29.06.2017
Klanopraška čínská: nežná kráska plná zdraví Jak už vypovídá název, klanopraška má svoji domovinu v Číně. Tam její léčebné účinky znají již po celá staletí. S touto rostlinou se můžete setkat i pod názvem Ovoce pěti chutí, představovat má chuť kyselou, hořkou, slanou, sladkou a palčivou. V našich zahradách plní funkci neobvyklého a velmi pěkně vypadajícího okrasného keře.

Chcete střechu, která vydrží? Myslete na kvalitu všech jejích částí!

Kategorie: Dům a chata | 26.06.2017
Chcete střechu, která vydrží? Myslete na kvalitu všech jejích částí! Střecha je základ celého domu. Ba dokonce jeho nejdůležitější součást, protože jakmile selže funkčnost střechy, začnou se ostatní prvky hroutit doslova jako domeček z karet. Na střešní systém je tedy potřeba hledět jako na celek, který nejlépe poslouží jen tehdy, pokud budou všechny jeho segmenty na vysoké úrovni.

Renovujeme zahradní nábytek

Kategorie: Zahradní nábytek | Rady a tipy | 22.06.2017
Renovujeme zahradní nábytek Letní sezona je tu a my bychom tak neměli otálet s přípravou zahrady. Nejenže jsme v tomto období nuceni postarat se o dřeviny a keře, které nám dělají radost a přináší nám bohatou úrodu, ale naší pozornost si vyžaduje i zahradní nábytek. Ten většina z nás s prvními teplými dny snáší z půdy nebo vytahuje z garáže, kde jsme jej měli uložený přes zimu.

Moruše: opomenuté lahodné ovoce

Kategorie: Rostliny | Pěstování | 19.06.2017
Moruše: opomenuté lahodné ovoce Moruše jsou plody stromu, které si mnoho z nás vybavuje z dětství. Rostly často i ve městech a jejich plody se daly trhat přímo na ulici. Dnes je jejich výskyt spíše ojedinělý, což je velká škoda. Moruše jsou velmi pěkné stromy, které nabízejí výborné a hlavně zdravé plody.

Dřevěný truhlík pro letničky

Kategorie: Okrasná zahrada | 15.06.2017
Dřevěný truhlík pro letničky Pěstování různorodých rostlinek je oblíbeným koníčkem. Vědomí, že díky svědomité péči a věnovanému času vám pod rukama vyroste něco tak krásného, co se stane ozdobou vašeho domova, terasy, balkonu či oken, je pro mnohé z vás hnací silou i vítanou motivací. Proč tedy nedat své zálibě elegantní podobu?

Stévie – rostlina pro zdravé mlsání bez výčitek

Kategorie: Rostliny | Pěstování | 12.06.2017
Stévie – rostlina pro zdravé mlsání bez výčitek Stévie je u nás dnes poměrně známá. Mnoho lidí si tento pojem spojí se zdravým přírodním sladidlem, ovšem jak vypadá rostlina, to už moc neví. Svůj původ má tato nenápadná rostlinka v daleké Paraguayi a nejvíce se dnes pěstuje v Japonsku, které je taky jejím největším importérem.

Dokonalá zahrada přesně podle vašich představ!

Kategorie: Okrasná zahrada | Péče o zahradu | 07.06.2017
Dokonalá zahrada přesně podle vašich představ! Zahrada je nedocenitelný poklad. Za pravdu nám dá jistě každý, kdo má rodinný domeček se zahrádkou nebo alespoň kouskem prostoru, jež může využívat dle vlastní libosti. Místečko, kde se můžete nadýchat čerstvého vzduchu, posedět na lavičce a načerpat energii, na chvilku vypnout od každodenních starostí, v neděli ráno za příjemného počasí posnídat s rodinou nebo pořádat akce v okruhu nejbližších přátel. Uznejte sami - není to ráj?

Okrasný keř mnoha jmen

Kategorie: Rostliny | Pěstování | 05.06.2017
Okrasný keř mnoha jmen V mnoha zahradách nebo parcích je k vidění okrasný keř menšího vzrůstu se zajímavými listy a s krásnými barevnými květy. Řeč je o kdoulovci japonském. Dále se o něm může hovořit pod názvem Severský citron nebo Cido. Jak vypovídá jeho základní název, domovinou tohoto atraktivního keře je Japonsko, kde jej nadále šlechtí.

Vybíráme zahradní gril

Kategorie: Krby, grily, grilování | 01.06.2017
Vybíráme zahradní gril Hurá, nastal čas na grilovačky s rodinou či přáteli! Také se již nemůžete dočkat všech lahůdek a pochutin, které si připravíte? Vždyť jídlo z grilu voní i chutná úplně jinak, je to doslova pohádka pro naše chuťové buňky! Pokud si chcete letošní léto zpestřit grilováním spojeným se setkáním s přáteli a rodinou, kde zpravidla vládne dobrá nálada, pak byste měli už teď popřemýšlet nad volbou zahradního grilu.

Užívejte si terasu za každého počasí!

Kategorie: Dům a chata | Okrasná zahrada | 25.05.2017
Užívejte si terasu za každého počasí! Každý, kdo má u svého domu nebo chaty zastřešenou terasu, ví, že to je doslova požehnání! V létě poskytuje dost stínu před horkem a při bouřkách zase ochranu před deštěm.

Zázračný strom Jinan dvoulaločný

Kategorie: Okrasná zahrada | Pěstování | 23.05.2017
Zázračný strom Jinan dvoulaločný Jinan dvoulaločný - neboli ginkgo biloba - pochází ještě z období dinosaurů. V původním nalezišti se už téměř nevyskytuje, pro svoje účinky je ale hojně pěstovanou rostlinou především v západních kulturách.