Dřevěný truhlík pro letničky



Kategorie: Okrasná zahrada | 15.06.2017

Pěstování různorodých rostlinek je oblíbeným koníčkem. Vědomí, že díky svědomité péči a věnovanému času vám pod rukama vyroste něco tak krásného, co se stane ozdobou vašeho domova, terasy, balkonu či oken, je pro mnohé z vás hnací silou i vítanou motivací. Proč tedy nedat své zálibě elegantní podobu?

Většina lidí dává přednost pěstování letniček. Ačkoli celý svůj proces musí stihnout během jediného roku, dokážou se nám odvděčit nádhernými květy. Na pěstování nejsou kdovíjak náročné a výběr mezi nimi je více než pestrý. Není ale škoda usazovat tyhle krasotinky do nevzhledných plastových truhlíků?

Dejte své zálibě novou podobu
Jestliže se i vy považujete za nadšeného pěstitele, pak jste tu správně. Právě teď přichází ten správný čas pro sázení letniček, tak jej nepropásněte a buďte o krok napřed. Možná jste letničky, které jsou mezi rostlinami považovány za velké hrdinky, pěstovali i v loňském roce a teď jste oprášili staré truhlíky, jež jste měli během zimy uložené na půdě, ve sklepě nebo v zahradním domku. Proč to ale letošní rok nezkusit jinak?

Dřevěné truhlíky

Letničky jsou krásné a pohled na ně v plném rozkvětu dokáže úsměv na tváři vykouzlit nejednomu z nás. Právě pro onu nádheru, díky které dělají naše životy veselejší, si zaslouží důstojné místo pro pohodlné rozkvétání. Inu jen si představte, jak bude vašim letničkám slušet dřevěný truhlík!

Přírodní materiály mají zelenou
Pokud se porozhlédnete po svém okolí, s největší pravděpodobností se vám naskytne pohled na okna, balkony či terasy plné nevzhledných plastových květináčů nebo nádob, které sice květináče nahrazují, ale ke kráse mají hodně daleko. Lidé na plastové květináče sází pro jejich nízkou pořizovací hodnotu, která je zpravidla tím jediným důvodem, proč jim dávají přednost. Daleko lépe vypadají dřevěné truhlíky, které se stanou vítanou ozdobou vašich oken nebo balkonu. Umístit je můžete i na terasu nebo na schodiště před vchodovými dveřmi. Vypadají krásně a okolí kolem nich rázem prokoukne!

Dřevěné truhlíky zapadnou kamkoli

Široké využití dřevěných truhlíků
Letničky lze zasadit přímo do dřevěného truhlíku, což je ten nejjednodušší způsob. Stačí truhlík vyložit černou folií, zasypat vhodnou zeminou a květiny do něho zasadit. Pakliže máte letničky již zasazené v plastových květináčích, nepřidělávejte si zbytečnou práci jejich přesazováním. Jednoduše plastový květináč vložte do dřevěného truhlíku a máte po starostech.

Výběr truhlíků můžete přizpůsobit svým potřebám. K dostání jsou různorodé velikosti i typy, díky čemuž je lze použít prakticky kdekoli. Nejlépe se vám dřevěné truhlíky osvědčí pro pěstování letniček. Trvalky by v nich nemusely přečkat zimu, což by byla obrovská škoda. Letničkám ale truhlíky vyrobené z kvalitního a krásného dřeva rozhodně budou slušet.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.