FOR ARCH 2016 má připravený bohatý doprovodný program

Kategorie: Dům a chata | 30.08.2016
 FOR ARCH 2016 má připravený bohatý doprovodný program V pořadí sedmadvacátý ročník stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 20.–24. září, nabídne letos poprvé různá denní témata věnovaná aktuálním trendům ve stavebnictví, včetně bohatého doprovodného programu. Generálním partnerem mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2016 je Skupina ČEZ.

Jaké jsou výhody plastové střešní krytiny

Kategorie: Rekonstrukce chaty | 19.07.2016
Jaké jsou výhody plastové střešní krytiny V Česku se za posledních 20 let objevila na střechách plastová střešní krytina. Zákazníci i realizační firmy byli k plastu z počátku trochu odtažití, nedůvěřivý a opatrní. Postupem času se ale ukázalo, že plastová krytina patří do běžného sortimentu, který zákazníci požadují. Plastových střech se začalo objevovat stále více a za tu dobu se v českém prostředí vyprofilovalo hned několik výrobců plastových střešních krytin.

Bezúdržbový trávník u chaty i domu

Kategorie: Dům a chata | Rady a tipy | 25.05.2016
Bezúdržbový trávník u chaty i domu Celoročně zelený, s přirozeným vzhledem, dlouhou životností a bez nutnosti pravidelné péče a sekání. Umíte si takový trávník představit?

Zahradní nábytek: zvolíte ratan nebo dřevo?

Kategorie: Zahradní nábytek | 05.05.2016
Zahradní nábytek: zvolíte ratan nebo dřevo? Nábytek na zahradu nejenže by měl dobře vypadat, ale musí být především odolný vůči proměnlivým náladám počasí, snadno udržovatelný, pohodlný a praktický pro přenos i uložení během zimního období. Na výběr je několik druhů, nejtradičnější je dřevěný masiv, následovaný ratanem a kovem.

Kompostér připraví kvalitní hnojivo

Kategorie: Rady a tipy | Péče o zahradu | Pěstování | 01.05.2016
Kompostér připraví kvalitní hnojivo Již naši předkové věděli, jak nejlépe zužitkovat odpad ze zahrady. Spadané listí, posekanou trávu nebo plevel neházeli do popelnic, ale na předem připravené místo v nenápadném rohu zahrady. Provizorní kompostér jim tak zajistil kvalitní hnojivo bez chemických přísad. Doba pokročila a k dispozici máme kompostéry různých druhů a velikostí, jen systém kompostování zůstal stejný.

Vybíráme zahradní nábytkovou sestavu

Kategorie: Zahradní nábytek | 28.04.2016
Vybíráme zahradní nábytkovou sestavu Blíží se léto a dlouhé teplé večery a s tím vším máme většinou spojeno příjemné posezení s rodinou a přáteli v na zahradě, na terase, u venkovního krbu či grilu. A pokud má být to posezení skutečně příjemné, odpočinkové a opakované, je ten nejvyšší čas překontrolovat a opravit starý zahradní nábytek nebo rovnou koupit nový.

Na vhodné pergole se odrazí krása květin

Kategorie: Rady a tipy | Pěstování | 21.04.2016
Na vhodné pergole se odrazí krása květin Plamének, zimolez, hortenzie, visárie nebo růže, to je jen malý výčet popínavých květin, které udělají radost každému majiteli pergol. V současné době se do českých zahrad vrací éra pergol, které nemají jen funkci okrasnou, ale také praktickou ať už v dřevěných nebo kovaných variantách. Pokud se majitel zahrady rozhodně o pořízení pergoly, měl by zvážit, kde bude umístěná a hlavně jakému účelu sloužit.

Zahradní domky na nářadí Biohort - 20 let záruka!

Kategorie: Rostliny | Okrasná zahrada | 16.04.2016
Zahradní domky na nářadí Biohort - 20 let záruka! Každý zahrádkář uvítá dostatek úložných prostor na své zahradě. Na nedostatek místa narážíme zejména při uskladnění zahradnického náčiní, sekačky na trávu, grilu nebo zahradního nábytku. Potřebujeme je mít dobře uskladněné, ale zároveň po ruce, abychom je mohli podle potřeby používat.

Střecha EUREKO na zahradní domek, chalupu i dům

Kategorie: Rekonstrukce chaty | 13.04.2016
Střecha EUREKO na zahradní domek, chalupu i dům Pokud váháte, jakou střešní krytinu položíte na zahradní domek, zkuste se nejdříve na chvíli zamyslet. Pokud je sklon pergoly či domu malý, pravděpodobně krytinu ani neuvidíte a tato otázka Vás nemusí trápit. Pokud je zde ale šikmá střecha a Vy na ni dobře vidíte, stanete se střešní krytina běžným koloritem Vašeho dne.

Odpočívejte na zahradě v americkém stylu!

Kategorie: Zahradní nábytek | Rady a tipy | 22.03.2016
Odpočívejte na zahradě v americkém stylu! Jaro již klepe na dveře a nastává čas zahradních prací a potřebných úprav. Nedílnou součástí jarních příprav bývá také revize zahradního nábytku. Obliba venkovního posezení mezi lidmi stále stoupá, ale roste také větší zájem o jeho kvalitu a vzhled.

Navštivte veletrh FOR GARDEN a probuďte ve Vaší zahradě jaro

Kategorie: Dům a chata | 29.02.2016
Navštivte veletrh FOR GARDEN a probuďte ve Vaší zahradě jaro Patříte mezi milovníky zahradní architektury? Obdivujete zahradu svého souseda, ale sami si nevíte rady s vylepšením té vlastní? Pak si nesmíte nechat ujít FOR GARDEN - tradiční veletrh pro zahradní architekturu a veškeré komponenty, který bude probíhat od 17. do 20. března na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Výhody rohové sedačky

Kategorie: Dům a chata | 08.02.2016
Výhody rohové sedačky Obyčejná sedací souprava se třemi či dvěma místy k sezení začíná být pomalu minulostí. Lidé dávají přednost spíše rohovým sedačkám, které se lépe vyjímají v prostoru a splňují požadavky na kvalitu, pohodlí a design. Navíc jsou variabilní, takže si je může každý přizpůsobit podle velikosti a tvaru místnosti. Rohové sedačky jsou univerzální a hodí se jak do panelákového bytu, rodinného domu, na chatu, i do kanceláře.