Vybíráme zahradní nábytkovou sestavu



Kategorie: Zahradní nábytek | 28.04.2016

Blíží se léto a dlouhé teplé večery a s tím vším máme většinou spojeno příjemné posezení s rodinou a přáteli v na zahradě, na terase, u venkovního krbu či grilu. A pokud má být to posezení skutečně příjemné, odpočinkové a opakované, je ten nejvyšší čas překontrolovat a opravit starý zahradní nábytek nebo rovnou koupit nový.

Váháte nad tím, jaký nábytek zvolit, když se ten minulý neosvědčil, nebo někomu nevyhovoval? A jak poznat, který nábytek je kvalitní, stabilní a vydrží každodenní používání? Můžeme dát na doporučení, na osvědčené výrobce a prodejce, ale užitné vlastnosti se projeví až při vlastním používání.

Zakoupit si dnes můžeme jednotlivé kusy, nebo rovnou celé sestavy a sety zahradního nábytku, vhodné k novostavbám, chatám i na chalupy. S výběrem si snadno poradíte na stránkách kupono.cz, kde mají zahradní nábytkové sestavy, ze dřeva, kovu, hliníku i z umělého ratanu.

hlinikovy zahradni nabytek

Dřevěná klasika, která nikdy neomrzí

Pro zahradní nábytek, který chceme používat více let, a navíc bude vystaven změnám počasí od jara do podzimu, není ideální každý druh dřeva. Měkké dřevo, jako borovice a smrk, sice poslouží, ale vydrží jen pár sezon. Nábytkové sestavy na zahradu z kvalitního dřeva se proto vyrábějí z tvrdého materiálu, mnohdy z tropických, exotických dřevin příp. z akátu, proto bývají i těžší.

dreveny set zahradniho nabytku

Velmi často se využívá dřevo meranti z dřevin pocházejících z jihovýchodní Asie. Meranti se dobře opracovává, je trvanlivé, vzhledově velmi pěkné a odolné. Speciálním olejem ošetřený akát a dřevo meranti jsou také základem zahradních sestav Kirk a Adan.

Moderní styl kovu, hliníku a umělého ratanu

Takový zahradní nábytek se hodí k novému domu i na chalupu, všude bude upoutávat svým designem. Důležité je, aby základní konstrukce byla pevná a stabilní. Skutečně elegantním a zároveň vzdušným a jednoduchým designem zaujme každého celokovový zahradní set Kirby v tmavé barvě. Stohovatelné židle mají výhodu, že při uložení na zimu nezabírají prostor navíc.

tmavy kovovy nabytek

Zvolíte-li moderní hliník, můžete si vybrat např. mezi matným a lesklým hliníkem ošetřeným práškovou barvou, nebo hliníkem černého vzhledu. Oblíbené a osvědčené jsou také kombinace hliníku a umělého ratanu tzv. technoratanu, který je velmi odolný a trvanlivý, nebo imitace dřeva, s výhodou snadné údržby a omyvatelnosti. V nabídce ale naleznete i kombinace s pevnou tkaninou a tvrzeným sklem. Sestavy zahradního nábytku z umělého ratanu umožní pohodlný relax na zahradě za přiměřenou cenu.

ratanovy zahradni nabytek

Navíc je tento materiál esteticky vkusný a pěkně zapadá do celkového charakteru zahrady. Kromě vzhledu patří mezi výhody umělého ratanu i jeho dlouhá životnost, takže se nemusíte strachovat, že byste si museli každý rok kupovat nový nábytek.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.