Zahradní pergola a její výhody

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Zahradní pergola a její výhody Vždy za nepříznivého počasí je pergola výbornou součástí domu. Zahradu opticky nezmenší a přitom splní přesně to, co od ní požadujete.

Je vaše zahrada připravena na jaro?

Kategorie: | 01.03.2011
Je vaše zahrada připravena na jaro? Zima už pomalu ztrácí svojí sílu a proč si nezkráti čekání na jaro tim, abychom se podívali, co všechno by jsme mohli na jaře potřebovat? Proč si u nedělní kávy nezalistovat katalogem a nepodívat se, zda v něm nenajdeme něco, co by se nám mohlo již brzy hodit?

Zimní dům a zahrada

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Zimní dům a zahrada Zahrada, která vám po celý rok poctivě sloužila, si zasluhuje v zimě trochu odpočinku. Ale dopřejte jí o svátcích kromě klidu také trochu dekorace. Bude vypadat skvěle.

Krmítka pro ptáčky

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Krmítka pro ptáčky Udělejte radost sobě i ptáčkům a pořiďte si na vaší zahrudu či balkón krmítko pro ptáčky. Ti kteří neodlétají do teplých krajin, to určitě ocenní!

Jezírko, vodopád nebo stín jehličnanů?

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Jezírko, vodopád nebo stín jehličnanů? Krásná zahrada může orámovat Váš dům. Je libo anglický trávník? Popínavý břečťan nebo růžové růže? Jezírko? Nebo snad vodopád? Chcete se před starostmi schovat do zahrady, která je k odpočinku jako stvořená? Přečtěte si náš článek a načerpejte trochu inspirace.

Podzimní úklid zahrady

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Podzimní úklid zahrady Nevlídné a upršené počasí posledních dní nám začíná dávat najevo, že se blíží podzim a s ním také zazimování zahrady. Ona zahrada potřebuje právě na podzim pěkně uklidit, aby mohla na jaře znovu začít sloužit v celé své kráse.

Pořiďte si nový gril na sezónu!

Kategorie: Krby, grily, grilování | 01.03.2011
Pořiďte si nový gril na sezónu! Grilovací sezóna je za dveřmi a proto je ten pravý čas poohlédnout se po novém grilu. Doba kdy bylo grilování výsadou skautů a Američanů, je dávno pryč a tak grilování venku stalo postupně módou i u nás.

Víte, jak vybudovat vlastní studnu?

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Víte, jak vybudovat vlastní studnu? Zbudovat si studnu na vlastním pozemku, je dozajista výborná investice. Člověk s vlastním zdrojem vody se stává nezávislým na případných poruchách vodovodní sítě, ví své o kvalitě vody, kterou pije, a může ji také do určité míry ovlivnit.

Zahradní skalka, víte jak na ní?

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Zahradní skalka, víte jak na ní? Zahradní skalka je ozdobou každé zahrady. Již s prvními slunečními paprsky jara nás může překvapit nádhernými barvami. Vybudování skalky není zas až tak složité. Na počátku je nejdůležitější dobré odplevelení půdy, kterou na skalku použijeme. Věřte, že si tím do budoucna ušetříte mnoho práce.

Ochranné pásmo studny

Kategorie: Rady a tipy | 01.03.2011
Ochranné pásmo studny Pouštíte se na vlastním pozemku do hloubení studny? Zvažte, na co všechno musíte brát ohled. Podle vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 137/1998 Sb., o technických požadavcích na výstavbu, musí být studna situována v prostředí, které není zdrojem možného znečištění ani ohrožení jakosti vody ve studni.

Zahrada pro děti

Kategorie: Zahrada a děti | 01.03.2011
Zahrada pro děti Pokud máte možnost a chuť vytvořit zahradu, ve které budou děti šťastné, spokojené a v bezpečí. Rozhodně vaše myšlenka vytvořit dětem malý ráj nemusí znamenat, že musíte celou zahradu změnit a přestavět od základů.

Zahradní osvětlení, pro příjemné večery

Kategorie: Vybavení a technika | 01.03.2011
Zahradní osvětlení, pro příjemné večery Kdo z nás by nechtěl večer odpočívat po namáhavém dni na příjemně osvětlené zahradě. Pokud patříte mezi takové snílky, zkuste si pořídit pár světel i do zahrady, sedněte si do houpačky a jen tak si užívejte romantiky a pohody, kterou vám svítidla vytvoří.