Jak pěstovat sladké brambory

Kategorie: | 04.02.2013
Jak pěstovat sladké brambory Sladké brambory neboli batáty jsou plody rostliny, která se jmenuje povijnice batátové z čeledi svlačcovitých. Jedná se o výživnou zeleninu vynikající chuti pocházející z Ameriky. Batáty si můžete vypěstovat také na své zahrádce.

Únor na zahradě

Kategorie: Rok na zahradě | 04.02.2013
Únor na zahradě V únoru se příroda začíná pomalu probouzet ze zimního spánku. Zahradu je třeba připravit na novou sezónu.

Únorové pranostiky

Kategorie: Rok na zahradě | 03.02.2013
Únorové pranostiky V měsíci únoru jsme pro Vás připravili únorové pranostiky.

Pitahaya je oblíbené kaktusové ovoce

Kategorie: Pěstování | 29.01.2013
Pitahaya je oblíbené kaktusové ovoce  Pitahaja je exotické ovoce, které se těší rostoucí oblibě. Jedná se o plody kaktusu, které chutnají jako angrešt s jahodou, hruškou a melounem, a dovážejí se k nám z Mexika, Číny a Nikaragui. Kaktus si můžete vypěstovat také doma, bohužel v našich klimatických podmínkách se sklizně nedočkáte.

Sněženky ohlašují příchod jara

Kategorie: Rok na zahradě | 28.01.2013
Sněženky ohlašují příchod jara Sněženky patří mezi první květiny, které se objevují po zimě, a proto jsou považovány za posly jara. Existuje jich několik kultivarů.

Víte, že jsou ibišky mrazuvzdorné?

Kategorie: Pěstování | 22.01.2013
Víte, že jsou ibišky mrazuvzdorné? Ibišky se pěstují buď jako pokojové rostliny v nádobách, anebo jako keře. Protože pochází z teplých krajin, většina majitelů zahrad se je obává pěstovat venku. Ibišky jsou však mrazuvzdorné.

Šarka a její prevence

Kategorie: Péče o zahradu | 21.01.2013
Šarka a její prevence Šarka je škodlivé onemocnění ovocných dřevin postihující švestky, slivoně, ale i broskvoně a meruňky, které nelze léčit chemickým postřikem. Jedinou ochranu stromů proto představuje prevence.

Proč pěstovat černou ředkev

Kategorie: Pěstování | 04.01.2013
Proč pěstovat černou ředkev Černá ředkev je zeleninový druh pěstovaný již dávno před naším letopočtem, který však v posledním staletí upadl v zapomnění. To je škoda, neboť se jedná o zdravou zeleninu, ze které lze mimo jiné připravit účinný lék proti kašli.

Vánoční hvězda může vydržet do příštích Vánoc

Kategorie: | 03.01.2013
Vánoční hvězda může vydržet do příštích Vánoc Vánoční hvězda je ozdobou adventního i svátečního stolu. Málokomu ale vydrží déle než do konce ledna. Pokud však rostlině zajistíte vhodné podmínky, nemusíte v prosinci kupovat novou.

Leden v zahradě

Kategorie: Rok na zahradě | 03.01.2013
Leden v zahradě V lednu zahrada odpočívá, pro její majitele to však znamená, že by měli začít plánovat práce v zahradě na novou sezónu. Přitom je třeba pamatovat na zajištění kvalitní půdy pro rostliny.

Lednové pranostiky

Kategorie: Rok na zahradě | 02.01.2013
Lednové pranostiky V pranostikách se ukrývají moudra, která lidé nashromáždili za celé stovky let, a která nám napovídají o chování přírody v blízké době. V lednu jsme pro Vás připravili lednové pranostiky.

Adventní věnec ze zahrady

Kategorie: Rady a tipy | 14.12.2012
Adventní věnec ze zahrady Adventní věnec je nejoblíbenější součástí předvánoční dekorace. K jeho výrobě můžete kromě větviček použít i další poklady z Vaší zahrady.