Pitahaya je oblíbené kaktusové ovoce



Kategorie: Pěstování | 29.01.2013

Pitahaja je exotické ovoce, které se těší rostoucí oblibě. Jedná se o plody kaktusu, které chutnají jako angrešt s jahodou, hruškou a melounem, a dovážejí se k nám z Mexika, Číny a Nikaragui. Kaktus si můžete vypěstovat také doma, bohužel v našich klimatických podmínkách se sklizně nedočkáte.

Plody jedlého kaktusu
Pitahaya je exotické ovoce, které se u nás těší rostoucí oblibě, a to především pro svou zajímavou chuť připomínající směs angreštu, jahody, hrušky a melounu. Uvnitř plodů se skrývá velké množství vitamínu C a minerálních látek, jako je především vápník a železo. Plody se k nám dováží, ale kaktus Hylocereus undatus, na kterém plody rostou, si můžeme vypěstovat také doma. Bohužel v našich klimatických podmínkách bez šance na sklizeň. 

Pitahaya pěstování
A jak kaktus Hylocereus undatus pěstovat? Podobně jako ostatní druhy kaktusů. V nádobách s písčitým substrátem. Rostlina má ráda teplé a slunné stanoviště. Kaktus si můžete vypěstovat ze semen, které vyjmete ze zralého plodu. Pokud budete mít štěstí, dočkáte se krásných bílých květů přezdívaných jako královny noci. Přejeme Vám mnoho pěstitelských úspěchů.

Foto: Sxc.hu

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.