Kupujeme plynový gril



Sháníte gril, který by zpříjemnil každé letní posezení na terase? Stále větší oblibě se těší grily plynové. Ovšem není na vaší zahradě tolik prostoru pro tento rozlehlý typ grilu, dá se zvolit i jiná z variant.

Častou volbou je zahradní gril na dřevěné uhlí. Tento druh grilu provoní vaše maso. Jeho pořizovací a provozní cena nejsou nákladné. Odkapávající tuk se v žáru přepaluje a přeměňuje na nezdravé látky. Proto po tomto grilu zřejmě nesáhnou vyznavači zdravého životního stylu. Také údržba po grilování bývá náročnější, ovšem za provoněné maso kouřem to stojí.

Varianta na terasu či menší balkon je elektrický gril. Topné těleso, které se nachází pod roštem, jej zahřívá. Může být také zahříván na principu topných spirál v teflonové desce. Tento gril je skladný a manipulace s ním je velice jednoduchá. Pohodlné grilování zajišťuje plynový gril. Díky jednoduchému tlačítku je gril ihned rozehřátý a připraven k opékání. Plynový gril by měl mít alespoň dva nastavitelné plynové hořáky. Plamen je možné regulovat a není zbytečná obava, že vyhasne. Lépe se pak také kontroluje teplota pod grilovaným masem. Jako zdroj slouží propanbutanová lahev.

Rošt je hlavní částí grilu, která by vás měla při výběru zajímat nejvíce. Použitý materiál by měl být litinový nebo nerezový. Plocha roštu zajistí rovnoměrný rozvod tepla.

Kovový poklop zajišťuje rovnoměrnou cirkulaci vzduchu nad opékaným masem. Tyto grily mají dále místo pro zachytávání odkapávajícího tuku z masa.

Dalším důležitým prvkem je velikost grilu. Prvek, který odhadnete díky tomu, kolik se u vás běžně na grilování shází hostů. A když už jsme u té velikosti, myslete také na to, kam gril umístíte a kam s grilem případně v zimě. Při umisťování grilu vsaďte na jejich stabilitu, snižuje riziko požáru a nehod souvisejících s převrhnutím. Ostré kovové hrany grilu by mohly přihodit nepříjemná zranění. Proto při výběru dbejte na bezpečnost.

Plynové grily jsou doplněny obrovskou možností speciálních funkcí. Než budete investovat do grilu, rozmyslete, co z toho budete chtít využívat. V tomto ohledu je také dobré myslet na cenu. Kolik vlastně chcete do takového grilu investovat, je v neposlední řadě otázkou důležitou.

A v neposlední řadě myslete i na design vybíraného grilu, aby s vaším zahradním nábytkem vytvořil příjemnou harmonii.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.