Jaká péče o zahradu je nejzdravější? Přírodní!



Kategorie: Rady a tipy | Péče o zahradu | Rok na zahradě | 24.09.2014

Příroda je jako bumerang, všechno člověku vrátí, včetně používání chemických přípravků na zahradě. Například nespotřebovaná průmyslová hnojiva, která jsou spláchnuta znovu do půdy, se k nám vrací zpět v podobě alergických reakcí a dalších zdravotních problémů. Lidé, kteří si toto uvědomují, dávají přednost pěstování přírodní cestou.

Přírodní péče o Vaši zahradu

Trendem posledních let je zdravý životní styl. Kdo chce tuto myšlenku dodržet beze zbytku, měl by se přírodní cestou vydat i v případě péče o zahradu. Ať už se pyšníte krásnou květinovou zahrádkou nebo dáváte přednost užitkovým záhonům, buďte si jisti, že Vám tuto přírodní péči bohatě oplatí.

Obáváte se, že bez použití chemie Vám škůdci zničí veškerou úrodu i okrasnou zahradu? Anebo máte obavu z toho, že se Vám zahradničení přestupem do „bio vlaku“ pekelně prodraží? Nemusíte, naopak.

Proč přírodní organická hnojiva?
Pojďme začít prostředky, bez kterých se neobejde žádný majitel zahrady – hnojivy. Jaký je vlastně rozdíl mezi průmyslovými a organickými hnojivy? Především v jejich rozpustnosti. Průmyslová hnojiva se snadno a rychle rozpouští ve vodě, takže je rostliny velmi dobře přijímají.
Odvrácenou stranou mince je však přehnojování, všechny živiny, které rostliny nestihnou spotřebovat, totiž ve finále znečišťují spodní vody. Průmyslově hnojené rostliny jsou sice větší, zato méně odolné, méně kvetou i plodí.
Naproti tomu přírodní organická hnojiva, která se do půdy uvolňují postupně, tento vedlejší efekt nemají. Nespotřebované živiny zůstávají vázané v půdě a rostliny je mohou dlouhodobě využívat. Díky tomu stačí hnojit méně často.

Bio ovoce a zelenina

Ochrana zahrady přírodní cestou
A nyní k obávaným škůdcům. I ten nejtolerantnější zahrádkář se musí postavit k činnosti například věčně hladového slimáka. Biozahrada.cz nabízí přípravky i na tyto vytrvalé pojídače naší zeleniny i okrasných rostlin. V rámci celé koncepce a filozofie Biozahrady, i tyto přípravky přes jejich účinnost na slimáky slibují šetrnost k půdě a jiným živočichům. Další záležitosti jsou různé plísně, houby a jiní nepřátelé. Mikrobiální a mykorhizní produkty přestavují řešení, jak zajistit přírodní ochranu rostlin proti houbovým chorobám na kořenech rostlin, a to nejen zeleniny a květin, ale také stromů. Mykorhizní přípravky neslouží pouze jako ochrana proti houbovým chorobám kořenů rostlin, ale celkově zlepšují výživu a zdravotní stav rostlin, snižují riziko jejich odumření po přesazení, nebo vlivem působení jiných nepříznivých vlivů, a zároveň snižují potřebu zálivky a dodatečného hnojení.

čistě přírodní pěstování

Nejen pro Vaši (bio)zahradu
V internetovém obchodě Biozahrada.cz najdou příznivci zdravého životního stylu a šetrného přístupu k přírodě širokou škálu hnojiv pro celou (bio)zahradu, mezi nimi také trávníková hnojiva, hnojiva pro drobné ovoce nebo pro bylinkovou zahrádku, stejně jako přírodní přípravky pro ochranu rostlin, drobnými počínaje a vzrostlými stromy konče.
Zkrátka nepřijdou ani samotní majitelé zahrad, kteří si zde mohou vybrat z produktové řady konopné bio kosmetiky, která je, jak známo vhodná pro každý typ pleti včetně velmi citlivé nebo atopické pokožky, neboť nezpůsobuje žádné alergické reakce.
Vedle šíře kvalitního sortimentu pro Vaše zdravé pěstování i péči o sebe Vás při nákupu v obchodě www.biozahrada.cz mile potěší obdržené dárky a velice příznivé ceny, o čemž se ostatně můžete sami přesvědčit na Heureka.cz.

biozahrada

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.