Teracová dlažba – pevná, stálá, odolná a krásná podlaha z přírodních materiálů



Kategorie: Dům a chata | 28.07.2014

Jedním z tradičních materiálů vhodných pro Váš dům a jeho okolí je teracová dlažba. Základní užitné vlastnosti teracové dlažby vycházejí především ze základního materiálu, kterým je přírodní kamenivo doplněné propracovanou výrobní technologií.

Kámen z blízkého i vzdálenějšího okolí dodává naší teracové dlažbě svoji přirozenou krásu, paletu možných barev, houževnatost, pevnost a odolnost, která je potřebná pro více namáhané podlahy jakými jsou například kotelny, garáže či venkovní stání pro Váš vůz. Velkou předností je také přírodní původ bez tepelných úprav. Moderní technologie výroby tyto vlastnosti doplňují o vysokou přesnost, možnost následného barvení do hmoty a především jemnost povrchového broušení, které krásu kameniva dále zvýrazní. Pro Vaši informaci, teracová dlažba je v odborných kruzích nazývána jako „umělý kámen“ – důvod jsme si právě vysvětlili.

Teracová dlažba

Pro uživatele tato kombinace přináší jako bonus velmi příjemné pořizovací náklady a velmi nízkou námahu při údržbě. Hospodyňkám by se snad mohla zamlouvat myšlenka, že jejich muž či partner podlahu pořídí a následně i sám lehce udrží ve svěžím stavu. U této podlahy je to téměř předpoklad. Naše teracové dlažby jsou kalibrované a proto je možné je pokládat na lepidlo. Obecně je ovšem výhodou teracových dlažeb jejich jednoduché, levné a rychlé pokládání do betonu. Dlažbu můžete ale také položit na tak zvané terče. Možností instalace je hned několik, záleží na systému podlahy, který zvolíte vy či Váš poradce.

Teracová dlažba

V současné době vyrábíme velkou řadu barevných vzorů v několika formátech neboli rozměrech dlažeb. V prvé řadě je to praktický formát teracové dlažby MARGITA 300x300x24mm, jež je svou sníženou tloušťkou přímo předurčená pro podlahy v malých stavbách (garáže, dílny, sklepy, autoservisy, hospodářské místnosti).

Vysoce odolná teracová dlažba TEREZA o rozměrech 300x300x30mm se používá především při stavbě vysoce zatěžovaných podlah, především supermarketů a hypermarketů, ale může také splnit požadavek na výšku podlahy neboli čím silnější dlaždice tím slabší podkladní beton!

V letošním roce jsme zahájili výrobu velkoformátové teracové dlažby, kterou zavádíme na trh pod obchodním názvem RADKA (náš ředitel se jmenuje Radek) o rozměru 400x400x27mm. Rozměr 400x400m odpovídá současným trendům na velikost dlažeb a podlah jako takových, tedy velkoplošný formát v přírodních odstínech. Rozhodli jsme se proto pro podkladní barvu bílou – bílý cement, šedou – šedý cement a hnědou – dobarvení přírodním pigmentem. Užití této nové teracové dlažby je především při stavbách větších ploch jakými jsou chodby a haly, ale i venkovní terasy nebo balkóny.

Velkoformátová teracová dlažba

V našem sortimentu najdete také teracovou dlažbu s reliéfem ORNELA a betonovou dlažbu BEATRIX o rozměrech 300x300x33mm. Tyto vzory jsou určené pro okolí Vašeho domu – balkóny, terasy, pergoly, okapové chodníky či venkovní stání pro Váš vůz.

ORNELA

SCHODY, SCHODNICE, PARAPETY, SOKLÍKOVÉ PÁSKY – to jsou další výrobky, které vyrábíme na zakázku. Poradíme Vám nejen u nových objektů, ale máme již spoustu zkušeností s opravami historických či letitých teracových podlah. Teracová podlaha je totiž podlaha navždy!

www.cidemat.cz

CIDEMAT

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.