Měsíček zahradní je oblíbená letnička



Kategorie: Pěstování | 20.06.2012

Měsíček zahradní je oblíbená letnička, která zkrášlí naši zahradu výrazně oranžovými nebo žlutými květy. Vypěstovat měsíček zahradní zvládne i zahrádkář začátečník.

Jak pěstovat měsíček
Měsíček zahradní je letnička, kterou pěstujeme zásadně z přímého výsevu. Výsev můžeme provést na jaře v období od poloviny dubna do poloviny května, anebo také na podzim. Pokud jde o podmínky pěstování, ideální je slunné stanoviště a spíše sušší vápenitá půda.  Semena koupíte v každém zahradnictví (stojí pár korun) a napřesrok už můžete pro výsev použít vlastní. Tip: Pokud chcete prodloužit dobu květu, odkvetlé hlavičky pravidelně zaštipujte.  

Měsíček zahradní a měsíček lékařský
A jaký je rozdíl mezi měsíčkem zahradním a měsíčkem lékařským? V zásadě lze říci, že měsíček zahradní je měsíček lékařský, který pěstujeme na zahrádce z dekorativních důvodů. Ovšem měsíček lékařský obsahuje více účinných látek. Pokud si koupíte semena měsíčku lékařského, můžete sušenou rostlinu použít do čaje. Příprava čaje: Jedna čajová lžička se zalije vroucí vodou a nechá vylouhovat. Čaj pomáhá zmírňovat žaludeční obtíže a menstruační bolesti.  

Foto: Pixmac.cz

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.