Práce na zahradě - do čeho se můžete pustit již nyní?



Kategorie: Péče o zahradu | Pěstování | 20.03.2018

Ačkoli to při pohledu z okna vypadá, že příroda bude ještě dlouho spát, nenechte se zmást. Jarní měsíce už jsou opravdu za dveřmi a je potřeba, abyste na jejich příchod připravili svou zahradu. Máte-li zahradu, pak zpozorněte - už teď se můžete pustit do určitých činností, které vaší zahradě pomohou probudit se ze zimního spánku a připravit se na jaro.

Záhonky připravte na výsadbu

Záhonky je potřeba zrýt a nechat semena plevelu vymrznout, teprve až pak rozbít vzniklé hroudy a kořeny rostlin, které v nich zbyly, pečlivě vybrat. Do připravené zeminy zapracujte hnojivo, které vybírejte podle toho, co budete v daném záhonku pěstovat. Do záhonků ještě výsadbu neumisťujte, na co je čas a příliš zima. Výsadbu si můžete předpěstovat doma, kde jsou k tomu lepší podmínky.

sazeni

Věnujte pozornost trávníku

Trávník je pro mnohé majitele zahrad tou největší chloubou. Proto je potřeba věnovat mu pozornost už nyní, kdy je vhodné dodat trávníku výživu. Pokud už nemrzne a teplota se drží nad nulou, můžete jej poprášit prosetým kompostem nebo speciální výživou, kterou seženete v každém zahradnictví.

pece o travnik

V místech, kde budete trávník teprve zakládat, připravte zeminu. Pokud jsou v půdě hroudy, rozbijte je, zbavte plochu kamenů a přidejte rašelinu, aby byla zemina jemná, prohnojená a propustná.

Myslete i na stromy

Máte na zahradě stromy? V tom případě si i na ně vyhraňte svůj čas. Kůru stromů je potřeba postříkat speciálním postřikem proti škůdcům, kteří se právě v kůře přes zimní měsíce schovávají. S postřikem příliš neotálejte, je potřeba jej provést ještě před prvním rozvíjením květních pupenů. Ovocné i okrasné dřeviny si po zimním nečasu zaslouží pořádně proklestit a zbavit uschlých letorostů.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.