Jaro se blíží! Jste připraveni na úklid zahrady?



Kategorie: Vybavení a technika | Péče o zahradu | 19.02.2018

Ačkoli nám teplotně i kalendářně stále vládne studená zima, chladné měsíce se jistě překulí jako voda a o slovo se přihlásí veselé jaro. To s sebou přináší nejen daleko více barev i mnohem příjemnější denní teploty, ale i celou řadu povinností - například v podobě úklidu zahrady.

Patříte-li k nadšeným zahrádkářům, pro které je jejich pozemek koníček a velká pýcha, pak určitě nic nechcete ponechat náhodě. Po zimě přichází na řadu prostříhávání keřů a živých plotů. Zapomínat by se nemělo na odstranění zaschlých či jinak poškozených stonků rostlin, případně na shrabání loňského listí, na které se ještě před nástupem ledové zimy tak nějak zapomnělo.

Aby odpad nepřekážel

Možná si už teď představujete, jak s prvními jarními dny nadšeně pobíháte po zahradě se zahradními nůžkami v ruce a napravujete neplechu, kterou na rostlinách zima zanechala. Třeba se již nemůžete dočkat, až se počasí umoudří a umožní vám trávit zase spoustu času na čerstvém vzduchu. Jarní úklid zahrady má však i svou stinnou stránku: vzniklý odpad, který v případě, kdy na něj nebudete připraveni, může na zahradě překážet.

plastovy komposter

Praktickým řešením, jak snadno a efektivně zužitkovat vzniklý zahradní odpad, představují kompostéry. Ty jsou stále častěji k vidění na zahradách i menších zahrádkách, kde mají své čestné místo a jejich majitelé na ně nedají dopustit.

 

Zase o starost méně

Nemáte-li ještě na své zahradě vyřešeno, kde a jak zlikvidujete odpad, který s příchodem jara i dalších měsíců bude přibývat, pak je pořízení kompostéru vaší trefou do černého. Vybírat můžete u českého výrobce kompostery.cz, který vám nabízí hned několik druhů a variant kvalitních kompostérů. Již na úvodní stránce vám výrobce pomůže s výběrem kompostéru podle velikosti vaší zahrady, takže se můžete spolehnout, že si dokážete vybrat ten pravý model, jež si hravě poradí s odpadem vzniklým na vašem pozemku.

Kompostéry vynikají svou vysokou kvalitou, perfektní odolností vůči povětrnostním podmínkám i dlouhé výdrži. Záleží jen na vás, zda si vyberete model v černé nebo zelené barvě. Sestavení kompostéru je velice jednoduché a snadno si s ním poradíte i vy. Do kompostéru pak můžete ukládat nejen zahradní odpad, ale i bioodpad z kuchyně (slupky, zbytky ovoce atd.), díky čemuž budete mít zase o starost méně.

ceske kompostery

Výroba vlastního hnojiva

Ukládáním odpadu do kompostéru zabijete dvě mouchy jednou ranou. V první řadě se zbavíte odpadu, který se vám nebude nevzhledně povalovat na zahradě, ani s ním nebudete muset jezdit kamsi na skládku. V řadě druhé si vyrobíte kvalitní hnojivo, které budete moci s klidným srdcem používat na zahrádce a prospět s ním třeba růžím nebo jiným rostlinám.

V e-shopu kompostery.cz si můžete pořídit i kompostovací sila, která stejně jako kompostéry slibují efektivní zpracování odpadu. Sila jsou vhodná především pro ty z vás, kteří již máte založený volně ležící kompost na zahradě a chcete mu dát estetičtější podobu.

POZOR, SOUTĚŽ!

V březnu s námi můžete soutěžit o praktický kompostér, konkrétně kompostér K 700 v hodnotě 2 500 Kč. Pro zapojení do soutěže klikněte zde.

 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.