Nezapomínejte na pravidelné větrání ani při odjezdu na chatu či chalupu



Kategorie: Rekonstrukce chaty | 05.04.2018

Vlastnit chatu nebo chalupu je pro spoustu lidí splněným snem. Vědomí, že můžete kdykoli sbalit svých pět švestek, nechat za sebou každodenní starosti či pracovní nepříjemnosti a odjet z rušného města do klidného prostředí obklopeného přírodou, je pro mnoho z nás velice lákavé. Ještě než ale odjedete za odpočinkem, měli byste se postarat o svůj domov.

Chystáte-li se odjet na dovolenou, pak určitě svůj dům patřičně zabezpečíte. Zamknete dveře, zajistíte garáž a samozřejmě uzavřete všechna okna. Jako prvek bezpečnosti je to určitě fajn, na druhou stranu je pak po celou dobu vaší nepřítomnosti objekt uzavřený a nevětraný, což vás po příjezdu nemile překvapí nevábně vonícím ovzduším. Kromě toho mohou uvnitř vznikat plísně, protože se tam drží vlhko, což rovněž není nic, co byste chtěli po svém návratu chtěli řešit.

Odteď budete moci větrat bez starostí

Jestliže chcete předejít zdržování vlhkosti v domě, vzniku plísní, vlhkých map na zdech nebo zatuchlému vzduchu v době, kdy budete na chalupě, je pro vás šikovným řešením lokální rekuperační jednotka DUKA One pro 50.

lokalni rekuperacni jednotka DUKA One pro 50

Ta s sebou přináší hned celou řadu výhod, pro které si ji okamžitě oblíbíte. Instalace rekuperační jednotky DUKA One pro 50 je nenáročná a velice jednoduchá. Nevyžaduje umisťování složitého a na prostor náročného potrubí, což ocení především ti, kteří nemají v objektu místa na rozdávání. Lokální rekuperační jednotka zajistí pravidelné větrání a to i v době vaší nepřítomnosti. Již nikdy žádný zatuchlý vzduch, už žádné plísně ani vlhká místa na zdech!

Jak to funguje?

Lokální rekuperační jednotka DUKA One pro 50 se skládá z teleskopického ventilu, keramického výměníku, vnějšího pláště a vnitřního nízkoenergetického dvoucestného ventilátoru. Určitě vás zajímá, jak lokální rekuperační jednotka DUKA One pro 50 vlastně funguje. Rekuperační jednotka střídavě nasává a odsává vzduch 70 vteřin z každého směru.

privod vzduchu

odvod vzduchu

Vzniklé teplo se přenáší do keramického výměníku, kde se použije pro ohřátí přisátého vzduchu zvenčí. Zpětně tak můžete získat až 97 % tepla a ušetřit tak za energie.

Tichá jako myška

Velkou výhodou lokální rekuperační jednotky DUKA One pro 50 je tichý provoz. Nabízí maximální útlum venkovního hluku - 43dB. Pokud dům v rušné oblasti nebo se nachází kousek od silnice, určitě skrze otevřená okna všechno slyšíte. DUKA One pro 50 bude čerstvý vzduch do objektu vhánět neslyšně, takže o ní vůbec nebudete vědět. Budete tak moci větrat i v noci během spánku, aniž by vás cokoli zvenčí rušilo.

venkovni panel rekuperacni jednotky

DUKA One pro 50 se ovládá pomocí externího panelu nebo pomocí dálkového ovladače. Díky tomu můžete jednotku vypnout či zapnout. Máte rovněž možnost nastavit si rychlost větrání - k dispozici máte celkem 3 rychlostní stupně. Na ovladači můžete nastavit dvouhodinový režim na nejvyšší rychlost nebo naopak osmihodinový režim na nejnižší rychlost. Vše pohodlně a jednoduše.

logo duka

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.