Máte na zahradě nádrž na dešťovou vodu?



Kategorie: Péče o zahradu | 06.06.2018

Blíží se astronomické léto a společně s ním i poměrně velké sucho. Déšť se nám však nevyhne ani v létě. Ačkoli se zdá, že na dešti vlastně není nic pozitivního, majitelé zahrádek by s námi jistě nesouhlasili - ti chytří totiž vědí, jak skvěle se dá využít zachycená dešťová voda.

Zkusili jste se někdy zamyslet nad tím, že byste chytali dešťovou vodu? Samozřejmě tím nemáme na mysli, abyste v tom největším dešti běhali s hrncem po zahradě a chytali každou kapku. My mluvíme o nádrži na dešťovou vodu, která by měla být nedílnou součástí každé zahrady.

Věděli jste, že…

…díky dešťové vodě můžete náklady na zalévání zahrady snížit až o polovinu? Pokud ne, pak tu máte první pádný důvod, proč stojí za to umístit na zahradu nádrž na dešťovou vodu. Přitom nemusíte utrácet za kdovíjak drahé nádrže - použít můžete klidně sud, barel nebo třeba starou vanu.

Jak dešťovou vodu na zahradě využijete?

Věřte nebo ne, ale hned několika způsoby! První z nich je samozřejmě zalévání záhonků, které se v letním období zalévají každý den, aby se rostlinám, zelenině nebo zkrátka čemukoli, co na zahrádce pěstujete, skvěle dařilo. Dalším způsobem využití dešťové vody je umývání nářadí, které na zahradě používáte, ale může to být i sekačka na trávu, kterou je potřeba po použití propláchnout vodou, aby nedošlo k zanesení nožů.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.