Mandloň potřebuje teplé stanoviště



Kategorie: Rostliny | 12.06.2011

Milujete chuť mandlí? Pokud Vaše zahrada leží na teplém stanovišti, můžete si vypěstovat vlastní mandle. Mandloň špatně odolává mrazům.

Mandloň pro krásu i pro zdraví
Pokud chcete dopřát své zahradě trochu exotiky, můžete na ní pěstovat mandloně. Tyto krásné stromy Vaši zahradu zkrášlí, a pokud vsadíte na užitné druhy, pak si navíc můžete pochutnat i na vlastních mandlích. Říká se, že, kdo sní každý den jednu mandli, ten bude mít zdravé srdce. Kromě toho působí antiskleroticky, podporují funkci štítné žlázy a jsou i vyhledávaným afrodiziakem.

Mandloň potřebuje teplo
Pěstování mandloní Vám doporučujeme pouze v případě, že můžete stromům nabídnout slunné a teplé stanoviště. Mandloň je strom, který jen stěží odolává mrazům, a proto není vhodné, pěstovat jej v místech s drsnějším klimatem. Jinak není jejich pěstování zvláště náročné.  

Pěstování mandloní
Mandloním se dobře daří v lehčích až středně těžkých půdách, které se vyznačují dobrou propustností. Vysazují se na jaře i na podzim. Každé jaro byste jim měli po odkvětu hluboce seříznout letorosty. Mráz není jediný nepřítel mandloní. Zákeřné houby Cercospora způsobují skvrnitost listů a jejich uhnívání. Abyste snížili riziko napadení mandloní těmito houbami, měli byste vždy před květem provést preventivní postřik.  

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.