Jablka v kuchyni zahrádkářů



Kategorie: Sezónní recepty | 27.08.2011

Jablka patří mezi nejoblíbenější druh českých zahrádek. Jsou zdravá, chutná a lze je připravit na mnoho způsobů.

Máte velkou úrodu jablek? Kromě jablečné klasiky, jako je štrúdl, kompot, či mošt, si můžete doma připravit jablka v čokoládě, anebo jablečnou nádivku do kuřete.   

Jablka v čokoládě
Suroviny pro 4 osoby:
4 jablka zbavená vnitřku
4 lžíce medu
2 lžíce tvarohu
100 g čokoládové polevy
hrst drcených ořechů

Příprava:
1. Jablka naplníme směsí medu a tvarohu, vložíme do zapékací mísy a zapečeme v troubě.
2. Necháme vychladit, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drcenými ořechy.
3. Jablka vychladíme a podáváme jako desert.   

Jablečná nádivka do kuřete
Suroviny na 1 kuře:
4 nahrubo nastrouhaná jablka
1 cibule
1 lžíce oleje
4 lžíce smetany
2 vejce
100g strouhanky
špetka soli
tymián

Příprava:
1. Na oleji osmahneme najemno nasekanou cibulku, přidáme jablka a lehce osmahneme.
2. Směs necháme vychladnout, vmícháme ostatní ingredience (strouhanku přidáváme dle potřeby), naplníme jí kuře a upečeme.  

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.