ZELENÉ PLOTY RYCHLE A BEZ ÚDRŽBY



Kategorie: Dům a chata | Rady a tipy | Péče o zahradu | 07.03.2014

Jak známo, Češi jsou národem zahrádkářů. I proto můžeme na českých zahradách a terasách vidět celou řadu rozmanitých rostlin, které vytvářejí různé zástěny, optické nebo hlukové předěly apod.

Ze zahraničí se k nám ovšem rozšiřuje i řešení v podobě umělých „živých plotů“, které nabízí vytvoření zástěny velmi rychle, snadno a bez následné údržby. Instalace je velice jednoduchá a jako podklad je možné použít například stávající plotové pletivo. Umělý živý plot nepotřebuje zalévat, stříhat a ani půdu, do které byste ho museli zasadit. Zastínění je téměř neprůhledné a pohledově vypadá jako dobře střižený živý plot z okrasných dřevin, které se běžně na zahradách používají.

Umele zive ploty

Jsou velmi výhodnou alternativou často používaných bambusových zástěn (rohože), ale jejich odolnost je vyšší a životnost neporovnatelně delší. Napodobenina živého plotu navíc vypadá přirozeněji a to jak v zahradách, tak i na terasách nebo balkónech.

Umele zive ploty na balkonech

K dispozici je široká škála motivů, mezi které patří i oblíbené buxusy, cypřiš nebo břečťan. Vedle nich můžeme použít méně obvyklý prunus, cannabis nebo javor. Jednoduší motivy jsou tvořeny imitací trávy.
Velice zajímavou novinkou jsou i zástěny tvořené imitací bambusových kmínků. Ty jsou k dispozici v několika barevných odstínech a různých velikostech.

Umele zive ploty z travy

Umělé živé ploty jsou dodávány v rolích nebo ve formě panelů o rozměrech 50x50cm. Panely jsou snadno dělitelné a velice jednoduše tak připravíte potřebný rozměr.

Role umeleho ziveho plotu

Úroveň zastínění – průhlednosti je variabilní od symbolického až po zcela neprůhledné. Některé výrobky nabízejí i možnost, kdy obě strany jsou pohledové; tedy vypadají hezky z obou stran.

Variabilni pruhlednost od symbolickeho az po nepruhledne

Tyto ploty jsou pochopitelně odolné vodě, UV záření i mrazu. Jsou bezúdržbové, ale v případě potřeby je můžete jednoduše omýt vodou.

Bezudrzbove umele zive ploty

Ve zkratce. Je to skvělé řešení pro ty, kteří potřebují rychle a efektivně vytvořit optický nebo hlukový předěl od zvědavých sousedů, rušné ulice nebo vytvořit zajímavý zahradní prvek. Navíc není zapotřebí využívat služeb specializovaných firem, instalaci zvládne většina z nás sama.

www.florum.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.