Zahradní posezení pod pergolou nebo pod stromem



Kategorie: Rady a tipy | 12.06.2011

Znáte nějaké lepší místo, kde načerpat energii po náročném dni, než je zahradní posezení? Posezení pod pergolou, slunečníkem, či korunou košatého stromu je ideálním místem pro dobití baterek.

Ve stínu pergoly
Stále oblíbenější variantu zahradního posezení představuje zahradní pergola. Ve stínu můžete pohodlně posedět v obklopení otevřené pergoly porostlé popínavými rostlinami, jako jsou oblíbené růže, vinná réva, anebo třeba vistárie. Součástí posezení pod pergolou bývá krb či gril. Výhodou zastřešené pergoly je, že pod její stříškou můžete odpočívat, i když venku prší. Romantickou alternativu představuje zahradní altán.     

Pohodlný nábytek je základ
Pergolu ani altán však k zahradnímu posezení nutně nepotřebujete. Základem všeho je komfortní zahradní nábytek, který můžete umístit pod košatý strom, anebo třeba pod slunečník na libovolném místě ve Vaší zahradě. Králem na poli zahradního nábytku zůstává dřevěný nábytek. Dnes se nesází pouze na tuzemské dřeviny. Teak a další tropické dřeviny vynikají svou odolností vůči vlhkosti, a proto jsou čím dál žádanější. Oblíbené jsou i kombinace dřeva a kovu a umělý ratan.      

Foto: www.vladeko.cz
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.