Zahradní jezírko – estetika a praktické využití



Kategorie: Dům a chata | Okrasná zahrada | 05.05.2015

Jezírka dlouhodobě patří mezi oblíbené prvky zahradní architektury. Prakticky založení zahrádkáři je oceňují nejen jako elegantní estetický doplněk své zahrady, ale i jako zásobárnu vody pro zálivku rostlin. Proč se ale v letních vedrech neosvěžit také?

Přírodní osvěžení bez chlóru
Takové BIO koupací jezírko přináší ve srovnání s chlorovaným bazénem celou řadu výhod. V prvé řadě je čistě přírodní, takže nedráždí sliznici očí, ani kůži. Přece jen chlór není žádným balzámem na pleť. To všichni s citlivou pokožkou ochotně potvrdí. Přírodní charakter jezírka rovněž oceňují rodiče malých dětí, kteří, jak známo, bývají velcí vodomilové a tráví ve vodě celé hodiny.

BIO koupací jezírko

Navíc, pokud tedy nezvolíte architektonicky náročné řešení, pořízení jezírka bývá ve srovnání s bazénem (nyní nemáme na mysli malý nafukovací bazének) cenově příznivější.

Jakpak je to s čištěním?
Zastánce bazénů s dokonalou barvou vody jistě napadne otázka, jakpak je to s čištěním. Přece jen mnoho z nás se štítí vlézt do rybníka, natož pak do zakaleného jezírka plného řas a dalších přírodních překvapení.

Koupací jezírka se vybavují filtrem na čištění vody

Pokud zvolíte správný postup čistění, může být Vaše jezírko krásně čisté podobně jako bazén. Samozřejmě, že zahradní jezírka se nečistí pomocí bazénové chemie, ale přírodní cestou. Majitelé jezírek, kteří si chtějí ušetřit práci s péčí o jezírko, a přitom se nechtějí spoléhat se pouze na užitečné bakterie a vodní rostliny, vybavují nádrže filtrem.

Výhody přidaného filtru
Filtrace pro biologické čištění vody umožňuje zachovat přírodní ráz zahradního jezírka (neboť procesy probíhající ve filtrech dokonale imitují přírodní procesy), a zároveň podstatně usnadňuje údržbu. Výsledkem je krásně čisté jezírko téměř bez práce.

Výsledkem přidaného filtru je krásně čisté jezírko

Dopřejte osvěžení bez chlóru nejen svým okrasným a užitkovým rostlinám, ale i sami sobě!

www.oase-filtrace.cz

Zdroj foto: archiv Oase GmbH

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.