Venkovní žaluzie – účinná ochrana interiéru zvenčí



Kategorie: Dům a chata | Vybavení a technika | 23.01.2014

Alternativ, jak zajistit v interiéru optimální světelnou pohodu, existuje celá řada. Mezi nejznámější prvky stínící techniky tradičně patří interiérové žaluzie a rolety. V současné době nejúčinnější řešení představují venkovní žaluzie, které dokážou zajistit plynulou regulaci denního osvětlení uvnitř daného prostoru zvenčí.

Plynulá regulace světla
Venkovní žaluzie patří mezi vyhledávané prvky stínící techniky, neboť umožňují plynulou regulaci denního světla, čímž přispívají k vytvoření optimální světelné pohody v domě. Díky otáčení lamel lze dosáhnout ztlumení světla a pronikajících slunečních paprsků, aniž bychom ztratili kontakt s venčím. Naklápěním individuálně regulujeme příliv denního světla. Ve srovnání s běžnými roletovými systémy je tato alternativa mnohem variabilnější.

Venkovní žaluzie

Foto venkovních žaluzií: http://www.rolrols.cz/venkovni-zaluzie

Součást domovní fasády
Jak ze samotného názvu vyplývá, na rozdíl od tradičních interiérových žaluzií se venkovní žaluzie montují zvenčí. (Konstrukčně jsou venkovní žaluzie v zásadě shodné s interiérovými žaluziemi.) To znamená, že jsou součástí domovní fasády po konstrukční i estetické stránce. Ke zlepšení estetických parametrů přispívají krycí plechy, které slouží k ukrytí svazků vytažených žaluzií. Pro svůj nadčasový vzhled nachází toto řešení uplatnění především u moderních novostaveb. Aby exteriérové žaluzie odolávaly povětrnostním vlivům, vyrábějí se z materiálů nepodléhajících korozi, např. z hliníku.

Efektivní úprava klimatu a úspora
Kromě toho, že venkovní žaluzie účinně stíní a dotvářejí vzhled objektu, přinášejí svým majitelům výhodu v podobě snížení nákladů na vytápění, případně v létě na klimatizaci. To je dáno jejich dobrými tepelně izolačními vlastnostmi. V našich klimatických podmínkách samozřejmě po většinu roku nejvíce oceníme jejich schopnost zamezovat tepelným ztrátám. Nezanedbatelným přínosem je samozřejmě také ochrana soukromí.

Manuální nebo motorové ovládání
Venkovní žaluzie stejně jako ostatní stínící systémy nabízejí několik možností ovládání. Základní rozlišení představuje manuální ovládání nebo motorové provedení s elektropohonem, které má tu výhodu, že ho lze zapojit do centrálního elektronického systému řízení. Uživatelský komfort přinášejí obě varianty.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.