Stylová zahradní houpačka pro příjemný relax



Kategorie: Zahradní nábytek | Okrasná zahrada | 02.03.2011

Houpání je pro většinu z nás velmi příjemný druh pohybu. Najdou se i tací, jimž je houpání nepříjemné. Stylová zahradní houpačka však neslouží pouze k houpání, ale i k příjemnému posezení. Kromě toho je pěkným kouskem zahradního nábytku.

Houpeš, houpe, houpeme

Malé děti se obvykle v kolébce nebo kočárku uhoupou ke spánku. Když trochu povyrostou, houpou se na houpacím koni. A když povyrostou ještě o něco víc, tak se s oblibou houpou na židli ve škole. Kdo z nás za to nedostal poznámku! Také v dospělosti se leckdo z nás rád zhoupne. Nakonec ve stáří následuje návrat do dětství. Jen si vzpomeňte na stařečky s fajfkou v houpacím křesle! Není pochyb, že houpání je zkrátka příjemný druh pohybu.

Zahradní klasika

Klasická zahradní houpačka je pro každou věkovou skupinu. Obvykle se vyrábí z kombinace materiálů, z kovu a polyesteru. Oba materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a díky pevné stabilní konstrukci může v zahradní houpačce sedět několik osob najednou. Pokud však něco vážíte, raději v přiloženém návodu zkontrolujte doporučenou a maximální nosnost. Případnou reklamaci zboží z důvodu jeho poškození přetížením vám nikdo neuzná!

Stejně tak dobře můžete na zahradní houpačce odpočívat vleže. Takové zdřímnutí na čerstvém vzduchu člověka osvěží. A nemusíte se vůbec bát, že by vás z bohulibého spánku probral jemný deštíček. Tento typ zahradní houpačky je chytře vybaven naklápěcí stříškou, která chrání nejen před deštěm, ale také před větrem a přímým slunečním zářením.

Klasická zahradní houpačka nemusí být ani drahá. Kvalitní houpačku pořídíte již od necelých dvou tisíc korun a bude vám sloužit po mnoho let. Především stabilní kovová konstrukce je velmi trvanlivá. Měkkou část houpačky můžete časem vyměnit. Sedáky a polštáře lze totiž zakoupit také zvlášť. Zahradní houpačka, stejně jako jiný zahradní nábytek má tu nevýhodu, že vzorek a barva na jeho polštářích vlivem slunečního záření brzy vybledne. To však často není na škodu, protože houpačka pak do zahrady více zapadne. Když se však na použité látce projeví únava materiálu, houpačka si zaslouží nový kabátek.

Houpačky pro děti

Kromě zahradní klasiky najdete na trhu řadu výrobků, které jsou určeny přímo dětem. Jedná se o několik typů výrobků. Od kyvadlové houpačky, přes houpačky závěsné, až po houpací sestavy, které jsou oblíbeným vybavením nejen soukromých zahrad, ale také školek, parků a dětských center. Vyrábějí se z různých materiálů, od plastu až po kombinace dřeva, kovu a textilu. S použitým materiálem také souvisí jejich cena. Plastové houpačky, závěsné i houpací sestavy jsou poměrně laciné, často však lacině působí a jsou méně odolné než v případě použití kovové konstrukce a dřeva, kdy je dřevo chemicky ošetřeno proti hnilobě a plísním. Nehledě na to, že plastové houpačky často hýří mnoha výraznými umělými barvami, což vaší zahradě nemusí nutně slušet. Když investujete do kvalitního zahradního nábytku, může dělat radost nejen vašim dětem a jejich kamarádům, ale také vašim vnoučatům. Na druhou stranu, pokud nemáte peněz nazbyt, také lacinější houpačky udělají dětem radost, berte však v potaz také jejich bezpečnost! Nezapomeňte ani zde zkontrolovat údaj maximální nosnosti!

Nejen klasika

Na vaší zahrádce se příjemně zhoupnete, i když si namísto klasické zahradní houpačky pořídíte dřevěnou houpací židli nebo křesílko. V zeleném zákoutí vaší zahrady mu to bude určitě slušet! Když zatoužíte po troše soukromí, můžete se se svým houpacím křesílkem schovat za zahradní pergolu. Na rozdíl od klasické houpačky jej snadno a sami přemístíte.

Zdroj: www.StavimeSen.cz

Foto: Aston CENTRAL

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.