Stavba pergoly není náročná



Kategorie: Dům a chata | 12.06.2011

Stavba pergoly je dobrý tip pro všechny, kteří rádi odpočívají na své zahradě nebo terase. Otevřená pergola má především dekorativní charakter, zastřešená pergola Vás ochrání také před nepřízní počasí.

Jak se staví pergola 
Samotná stavba pergoly závisí na jejím typu a způsobu využití. Dekorativní pergola se používá k optickému členění zahrady. Užitná pergola je ideálním místem k odpočinku. Vzhledem k tomu, že konstrukce je tvořena stavebnicovým systémem, můžete si poskládat pergolu různě velkých rozměrů. Na zakázku si samozřejmě můžete nechat vyrobit také konstrukci atypických tvarů. Stavba pergoly je velmi jednoduchá, podle montážního návodu ji zvládnou poskládat i průměrně šikovní kutilové. U nesamostojné pergoly je třeba věnovat důkladnou pozornost jejímu ukotvení. To se provádí pomocí zapichovacích trnů, anebo zabetonováním kotvících prvků. Kdo si na to netroufá, tomu pomohou montážníci. Kontakt na montážní party získáte u prodejců pergol. Větší prodejci poskytují komplexní servis včetně zajištění montáže.          

Zastřešená pergola
Pod zastřešenou pergolou budete chráněni nejen před sluncem, ale i před deštěm či větrem. Zastřešená pergola se skládá z dřevěné konstrukce a střešní krytiny, jako jsou například polykarbonátové desky, anebo asfaltové šindele. Zastřešení doporučujeme přenechat zručným řemeslníkům, anebo se s nimi alespoň poradit.  

Foto: www.vladeko.cz
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.