Solární sprcha – praktický doplněk na každou zahradu



Solární sprcha nesmí na zahradě chybět nikomu, kdo má bazén. Ovšem pokud jej nemáte, právě solární sprcha se může stát skvělým osvěžením v letních měsících. Není nic příjemnějšího než ze sebe pot a špínu po dlouhém dni na zahradě spláchnout pod sprchnou na čerstvém vzduchu a do domu už vstupovat po kompletní očistě i osvěžení.

Praktická očista na zahradě

Solární sprcha je jedno z nejpraktičtějších řešení očisty před vstupem do domácího bazénu, ale také jako osvěžení při dlouhé práci na sluníčku. Instalace samotné sprchy je velmi snadná a není pro ni třeba žádných stavebních úprav. Nejsložitější část instalace solární sprchy je najít ideální místo, kam příliš nefouká, ale naopak tam co nejdéle svítí slunce.

Slunce přes den vodu ohřeje až na 55 °C. Při sprchování si však můžete stejně jako v klasické sprše vodu nastavit na vámi požadovanou teplotu, takže se v ní můžete stejně tak dobře umýt po náročném dni, jako pouze zchladit a osvěžit, pokud cítíte, že už toho sluníčka bylo trochu moc.

Kromě všech zmíněných výhod je solární sprcha navíc velmi ekonomickým i ekologickým doplňkem zahrady vašeho baráčku či chaty. Snižuje totiž náklady na ohřev vody, a to nejen po finanční stránce. Se solární sprchnou ušetříte i naši planetu pár škodlivých látek.

Solární sprcha na zahradě šetří i váš bazén

Pokud máte na zahradě bazén, solární sprcha vám rozhodně chybět nemůže. Možná si užíváte pocit, že do svého domácího bazénu můžete vlézt, aniž byste se sprchovali. Přece jen se jedná o jeden z benefitů toho, mít jej na vlastní zahradě.

Ale zkuste se nad tím zamyslet prakticky. I vás přece stojí odstraňování nečistot z bazénu čas i peníze, které pravidelně investujete do bazénové chemie.

Pokud však před vstupem do bazénu použijete solární sprchu, nejenže se krásně osvěžíte už předem, ale především do bazénu nezanesete zbytečné nečistoty.

A to znamená výraznou úsporu času i financí. Pokud jste vlastníky bazénu, není otázkou, jestli si solární sprchu na zahradu pořídit, ale jakou.

Dokonalé osvěžení po práci i dětském řádění

I v domácnostech a na chatách či chalupách bez bazénů má solární sprcha nezastupitelné využité. V horkém létě se jedná o jedinečnou možnost osvěžení po dlouhé práci na zahradě i po dětském řádění.

Do baráku si nenanesete žádné nečistoty a sprcha vám přinese důkladné osvěžení kdykoliv během dne. Teplotu vody si můžete nastavit podle vašich potřeb. Můžete ji tak použít skutečně jen k ochlazení po dlouhé době strávené prací na sluníčku, ale také k večerní důkladné očistě.

Jak vybrat solární sprchu právě na vaši zahradu

Marimex nabízí dva základní typy solární sprchy, které se liší především objemem vody, který pojmou. Solární sprcha Sun s objemem 8 litrů vody je při zapojení do vodovodního řadu vhodná právě jako menší sprcha k bazénu. Pomocí ventilu si můžete nastavit přesně takovou teplotu vody, jaká vám vyhovuje. Maximální teplota vody může být až 60 stupňů.


Solární sprcha SUN, zdroj: marimex.cz

Solární sprcha UNO už má objem 35 litrů, takže se pod ní může pohodlně osprchovat několik lidí. Vodu vedenou z vodovodní hadice umí pomocí slunečního záření zahřát až na 60 stupňů. Navíc má samostatný kohoutek pro oplach nohou.

UNO je sprcha vhodná k bazénu, ale třeba také na chatu bez koupelny, či prostě jako osvěžující a stylový doplněk vaší zahrady.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.