Rostliny do japonské zahrady



Kategorie: Rostliny | 12.06.2011

Podlehli jste podmanivému kouzlu zahrady země tisíce ostrovů a chcete si vytvořit svou vlastní? Vyberte ty správné rostliny do japonské zahrady. Poradíme Vám, které to jsou.

Rostliny základ zahrady
Základem japonské zahrady je symbióza živých a neživých elementů, konkrétně rostlin, kamenů a vody. Nejvíce náročné na údržbu jsou pochopitelně živé zelené rostliny. Základním předpokladem k tomu, aby se rostlinám dobře dařilo, a aby zahrada jako celek působila harmonickým dojmem, je volba správných rostlin.

Jehličnaté i listnaté 
Typické rostliny do japonské zahrady nejsou pouze bonsaje a jehličnany, jak by se mohl laik nesprávně domnívat, ale mnoho dalších. Z listnatých stromů určitě vyberte japonský javor, který díky svým listům Vaši zahradu takřka celoročně barevně osvěží. Na malou zahrádku či terasu můžete zvolit i menší keřovité javůrky. Jejich krása vynikne ve společnosti jehličnanů. Na správnou japonskou zahradu patří sakura. 

Stromy, keře a květiny
Svou japonskou zahradu se nebojte doplnit cesmínami, bambusy, okrasnými travinami, ale také rostlinami, jako jsou například pivoňky. Do zahrady patří také mechy a kapradiny, které dodají exteriéru kouzelného ducha. Speciální kategorii představují vodní rostliny, jako jsou například lekníny nebo přeslička japonská.       
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.