Romantické okrasné zahrady



Kategorie: Rostliny | Okrasná zahrada | 03.03.2011

Toužíte po okrasné romantické zahradě? Romantičtější zákoutí než je zahrada plná okrasných růží není a pokud patříte mezi milovníky královen květin, věnujte těmto trnitým dámám alespoň kousek své zahrady! Bohatě se Vám za to odvděčí!

Popínavé růže zušlechtí také dům

Okrasné zahrady jsou ideálním místem k odpočinku. Jejich údržba sice stojí trochu námahy, výsledek však stojí za to! A navíc práce na zahradě rovněž patří ke zdravým způsobům duševní relaxace. Pokud toužíte po nádherné romantické zahradě, jistě se neobejdete bez růží. Keřové, stromkové, popínavé, plazivé, záhonové, sadové a mnoho dalších druhů dodá Vaší zahradě patřičnou noblesu.

Mezi nejoblíbenější z nich tradičně patří popínavé růže, které se používají především ke zkrášlení pergol, zdí, plotů, zahradních altánů, ale i samotných domů. Co říkáte, nebylo by krásné, nechat si obrůst dům růžemi jako v pohádce o Šípkové Růžence? Pokud se Váš dům honosí patinou, popínavé růže mu budou slušet dvojnásob. Ale i v případě nové fasády splní růže spolehlivě svou dekorativní úlohu. Kromě toho ochrání Váš dům před možnými útoky sprejerů!

Jestliže se rozhodnete, že pnoucími růžemi zkrášlíte například pergolu, která je součástí Vašeho zahradního posezení s grilovacím krbem, nezapomínejte na úsloví o tom, že trpělivost růže přináší. Než pergola obroste, několik let to potrvá.

Růžové tipy na krásnou zahradu

Sadové růže jsou vhodné především pro větší zahrady, kde mohou vyplnit různá zákoutí, nebo se stát součástí neprostupného živého plotu. Růžový živý plot představuje velmi elegantní bezdrátové řešení, jak svou zahradu ochránit před vstupem nežádaných návštěvníků. Věřte, že jeho překonání je dosti bolestné, a tudíž obtížné.

Velmi pěkně vypadá, když svá růžová zákoutí doplníte cestičkami osázenými tzv. minirůžemi. Vrcholem romantiky je divoká směs zahradních květin (vlčí bob, kopretiny, mák, zvonky) doplněná drobnými růžovými keříky. A jaký prvek zahradní architektury Vám doporučíme k doplnění této divoké směsi? Lavičku zdobenou prvky z tvarovaného kovu nebo malou zahradní fontánu.

Chcete načerpat inspiraci pro Vaši růžovou zahradu? Navštivte některou z rozárií, což je okrasná zahrada zasvěcená růžím. Kde takovou zahradu najdete? Například v Průhonicích, jen pár kilometrů od naší metropole. A až se dáte do pěstování, mějte na paměti, že královny květin potřebují sluníčko!

Zdroj: www.UtulnyDum.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.