Reveň rebarbora na zahradě



Kategorie: Pěstování | 16.05.2012

Reveň rebarbora neboli reveň kadeřavá se pěstuje pro řapíky, které obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, a mají široké uplatnění v kuchyni i v léčitelství.

Reveň rebarbora pěstování 
Reveň rebarbora potřebuje ke svému zdárnému růstu slunečné až pohostinné stanoviště a lehčí, dobře propustnou půdu, která je bohatá na vápník. Rostlinu můžeme vypěstovat buď ze sazeniček, které vpravíme na jaře do půdy, anebo ze semen, která vysejeme ještě před zimou. Během vegetačního období se doporučuje přihnojovat rostlinu dusíkatými hnojivy s přídavkem vápníku. Doba sklizně je od dubna do července.  

Použití rostliny
Reveň rebarbora se pěstuje pro řapíky (listy jsou jedovaté), které obsahují mnoho zdraví prospěšných látek (vitamín C, A a vitamíny skupiny B, vlákninu, draslík, vápník a železo), a mají široké uplatnění v kuchyni (připravuje se z ní celá řada dezertů, ale i vynikající džemy, kompoty, anebo dokonce likéry) i v léčitelství. Její konzumace posiluje nerovovou soustavu, má detoxikační účinky, působí proti osteoporóze a pomáhá proti zácpě.    

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.