Ratan, aneb elegance na zahradě



Začínáte přemýšlet jak využít zahradu. Co takhle z ní udělat jídelnu pro teplé letní dny? Co třeba ji využít jako prostor pro vaše večírky nebo narozeninové oslavy vašich dětí. K tomu všemu je zapotřebí kvalitní sezení, které tyto chvíle zpříjemní.

Pro dostatek pohodlí poslouží krásný zahradní nábytek. Dnešní trh nabízí hned několik druhů sezení. Co takhle, ale zkusit ratanový nábytek?

Ratanový nábytek

Ratanový nábytek se řadí mezi stále oblíbené přírodní materiály používané u zahradních nábytků. Další přírodní varianty jsou třeba nábytky z různých druhů dřeva. Velice oblíbeným materiálem je například teakové dřevo, které je nenáročné na údržbu. Teakový nábytek vypadá velice elegantně. Zpět ale k ratanu. Proč právě vsadit na něj?

Klasická krása ratanu byla obdivována v dobách dávných a je hlavní volbou i dnes. Těší se tedy oblibě již po staletí a značí jeho prověřenou kvalitu.

Obvykle je tento nábytek neutrální barvy a harmonicky koresponduje s řádem celé zahrady. Neutrální barva z něho také dělá velmi univerzální kousek, který zapadne na elegantní terasu i do romantické zahrady. Doplníte-li toto sezení barevnými polštáři, rázem tak dáte novou tvář celé terase.

Proutěný materiál je dostatečně odolný, aby ustál nepříjemné povětrnostní podmínky i extrémní slunce či silný déšť. Některé odolnější varianty nábytku mají dokonce nepromokavou úpravu. Je natolik odolný, že na něm můžete usadit návštěvu o jakékoliv hmotnosti.

Často je největším problémem zahradního nábytku jeho těžkopádnost a obtížná manipulace s ním. S ratanovým nábytkem si pro jeho lehkost poradí hravě každý. Manipulovat s ním při úklidu, přesunech, upravování sedací soupravy, nebude obtížnou námahou.

Údržba ratanového nábytku je jednoduchá. Jeho čistotu zachováte pomocí základní výbavy- mýdlo a voda. Oproti leštění, broušení dřeva je to opravdová pohádka.

K dispozici je široký výběr velikostí a tvarů. Stačí jen promyslet, kam budete nábytek umisťovat. Bude to na malý balkon a postačí dvě malé proutěné židle? Chcete pozvat celou rodinu na grilování a potřebujete prostorné sezení na velké terase? Stačilo by vám příjemné křesílko pro čtení v zahradě? Pohráváte si s myšlenkou o relaxaci ve stínu vaší jabloně v ratanové houpačce? Proutěné lehátko je na opalování u bazénu. Variant je opravdu mnoho a mnoho, stačí jen promyslet, která je ta pravá pro vás. Ratanový zahradní nábytek vytvoří oázu klidu na vaší zahradě.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.