Proč mít na zahradě vlastní vířivku?



Kategorie: Vybavení a technika | Zahrada a děti | 04.07.2017

Vířivky jsou skvělým pomocníkem, jak se zbavit stresu, napjaté energie, pomáhají nám uvolňovat svaly, relaxujeme v nich a nabíráme sílu a energii do dalších dní. Proč si takový relax nedopřát každý den u sebe doma. Proč mít doma vlastní vířivku se dočtete v našem článku.

Víte, že...
Něco jako vířivky už měli staří Egypťané, Římané nebo Řekové? Egypťané ji doplňovali o léčivé byliny a květiny, Řekové věřili, že jim pomáhá zůstávat v dobré fyzické i psychické kondici a Římané měli dokonce celé lázně plné vířivek a vyhřívaných bazénů. Znamená to, že je vířivka staletími ověřená, tak si ji postavte doma.

5 důvodů, proč je vířivka prospěšná
1. Zlepší se krevní cirkulace a rychlost obnovy tkání
2. Snížení bolesti a napětí v kloubech
3. Uvolnění svalových tlaků
4. Odbourání stresu
5. Člověk si najde čas sám pro sebe

Čas relaxace a odpočinku
Masážní vany a vířivé vany jsou ideálním prostředkem, jak se zbavit stresu, uvolnit ztuhlé svaly a dodat tělu potřebný odpočinek po náročném pracovním dni. Díky správně umístěným tryskám vás čeká ve vířivce dokonalá masáž celého těla.

Vířivka nabízí také další formu hydroterapie, a to kromě té fyzické také psychickou. Pokud si k času stráveným ve vířivce pustíte klidnou hudbu, doplníme koupel aromaterapií, čas se najednou zastaví a vaše mysl začne odpočívat.

Moderní vířivé vany dokonce nabízejí možnost je doplnit o televizor, DVD přehrávač nebo LED osvětlení, což ještě více navodí relaxační atmosféru a vy budete moci spokojeně odpočívat u svého oblíbeného filmu nebo seriálu.

Doma i na zahradě
Domácí soukromé wellness s vířivkou si můžete zařídit doma nebo venku na vaší zahradě nebo terase. Na trhu jsou vířivky, které se mohou umístit do interiéru i exteriéru. Existují i druhy, které můžete přemisťovat podle aktuálního ročního období. V zimě doma, v létě venku na slunci.

Virivka si najde misto na kazde zahrade

Žádný hluk ani žrout energie
Moderní vířivé vany jsou úsporné, mají nízkou spotřebu energie a také jsou téměř nehlučné. Jediné, co tak uslyšíte je bublání vody a vaše hudební kulisa. Dávno už také neplatí, že jsou vířivky nepohodlné.

Moderní design vířivek je navržený tak, aby byly vířivky maximálně pohodlné, tvarované pro lidské tělo a nikde nic netlačilo. Stejně tak vnější tvar vířivek má různé tvary, a to proto, aby se vešly do rohu, na balkon, terasu nebo podkroví.

Vířivka pro celou rodinu
Trh s vířivkami je velmi bohatý a existuje několik druhů, typů a velikostí. Existuje vířivka pro dva, ale také pro tři lidi, nebo pro 4 až pro 8. Do jedné vířivky se tak vejde celá rodina nebo parta přátel. Vířivka je tak vhodné místo nejen pro odpočinek, ale také večírek nebo garden party.

I děti mohou relaxovat
Nemusíte se bát pouštět vaše děti do vířivky. Většina vířivek umožňuje upravit teplotu vody, a tak je možné nastavit přesně takovou, která bude vyhovovat i nejmenším. Navíc moderní vířivky mají pohodlné vstupy a děti tam tak zvládne bezpečně vlézt. Nikdy ovšem nepouštějte děti do vířivky samotné, pouze za doprovodu s dospělým.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.