Pěstujte léčivé rostliny a mějte doma lékárničku proti nemocem



Kategorie: Rostliny | Bylinky | 24.09.2018

Pěstování léčivých rostlin se lidé věnují již po mnoho tisíciletí. Již naši předci dokázali ocenit jejich příznivé účinky na naše zdraví a velmi si je pro jejich uzdravující vlastnosti cenili. Používat léčivé rostliny při nejrůznějších zdravotních neduzích je trendem i v současné době, čím dál více lidí dává přednost přírodní léčbě před tabletkami plných chemie.

Rostlinky na nejrůznější zdravotní potíže

Léčivé rostliny představují široký seznam léčivek, které nám mohou pomoci s nejrůznějšími zdravotními obtížemi. Najdete mezi nimi rostliny, které pomáhají s koncentrací, jiné zlepšují paměť, další léčí zánět horních cest dýchacích - vyjmenováváním celého seznamu nemocí, se kterými může přírodní léčba pomoci, bychom strávili ještě spoustu času.

Mezi oblíbené léčivé rostliny patří například angínovník, latinsky nazývaný Belamcanda. Jak už její samotný název napovídá, jedná se o léčivku, která se používá ve spojitosti s angínou. Řadí se do čeledi Iridaceae a jejím domovem je tropická Východní Asie.

Angínovník by neměl chybět v žádné domácnosti

Je to vytrvalá rostlina, která by určitě neměla chybět v žádné domácnosti. Nejenže vám může pomoci s léčbou angíny, ale zároveň se u vás doma stane vítanou dekorací. Angínovník má krásné oranžové květy, které zdobí tygrovitě červené skvrnky, mohou však být zbarvené i do žluta, červena či do purpurové barvy.

Výhodou angínovníku je skutečnost, že není náročný na pěstování. Nevadí mu ani ústřední topení, takže u vás doma pohodlně přežije i zimu. Co se léčivých účinků týče, vyzdvihnout musíme mladé listy obsahující glykosidy. Ty se používají při angíně, kdy se pomalu žvýkají v ústech, v ideálním případě na noc. Používat se dá i ve formě kloktadla.

Kvalitní a odolné rostliny až k vám domů

Nejen angínovník, ale i další léčivé rostliny, si můžete pohodlně vybrat přímo z domova v Subtropickém zahradnictví Kruh, které funguje již několik desítek let, má spoustu zkušeností i cenné praxe. Zahradnictví se nachází ve vyšší nadmořské výšce, což dává rostlinám ideální podmínky k tomu, aby se zocelily a byly mnohem odolnější, doma vám pak daleko déle vydrží.

Z pestré nabídky pěstovaných rostlin si můžete vybrat buď osobně návštěvou zahradnictví, nebo prostřednictvím internetu. Zahradnictví Kruh zasílá rostliny poštou, a to včetně podrobného návodu na jejich pěstování, což vám výrazně usnadní práci. Zavítáte-li přímo do zahradnictví, můžete si nechat poradit od zkušených odborníků, kteří vám rádi doporučí a s výběrem ochotně poradí.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.