Pěstujeme trvalky v truhlíku



Kategorie: Okrasná zahrada | Péče o zahradu | 24.08.2017

Trvalky jsou mezi zahrádkáři a pěstiteli stále oblíbenější, protože dělají parádu několik let po sobě a opakovaně jim dělají radost i krásnými květy. Jeden rok si trvalku zasadíte a další léta se z její společnosti těšíte, oslavujete první pupeny a radujete se s bujných květů hýřící krásou do všech stran. Pěstování trvalek sice není kdovíjak složité, hravě si s ním poradí i méně zkušení jedinci, ovšem i tak byste svému koníčku měli dát úroveň jak se sluší a patří.

Vzhledem k tomu, že vám trvalky dělají radost opakovaně a zkrášlují vaše domovy několik let po sobě, zaslouží si kvalitní truhlík. Zapomeňte tedy na levné plastové alternativy, jejichž pořízení sice stojí pár korun, ale co se týče vzhledu, nikdy vám nenabídnou nic extra.

Proč si pro pěstování trvalek vybrat dřevěný truhlík
Květiny jsou velmi častým doplňkem domácnosti i zahrady. Umisťujeme je na okna, balkony i terasy, které rázem získají úplně nový šmrnc a svěží nádech. Proto je potřeba pro jejich pěstování vybrat vzhledově líbivý truhlík, který v kombinaci s pestrobarevnými květy vytvoří opravdu dech beroucí podívanou. Jako skvělá volba se jeví dřevěné truhlíky, které slibují hned několik pozitivních vlastností. Nejenže tedy dobře vypadají, ale zároveň i dlouho vydrží a trvalkám tak poskytnou to nejlepší zázemí pro spokojený růst a rozkvět.

Dřevěný truhlík zajímavého tvaru

Dostatek místa
Trvalky kvetou několik let, často se množí, rozrůstají a vyžadují tak poměrně hodně prostoru kolem sebe. Proto je dobré pro jejich pěstování volit truhlíky s větším objemem. Jedině tak získáte prostor pro několikaleté umístění vámi vybraných trvalek a nebudete si tak zbytečně přidělávat starosti s jejich přesazováním, pokud by jim v průběhu let došlo místo. Vsadit můžete například na truhlíky Exclusiv, které se vyrábí v několika velikostech.

Vyberte ten správný tvar
Dřevěné truhlíky Exclusiv jsou pro vaše trvalky to pravé ořechové. V nabídce najdete hned několik velikostí, truhlíky se liší i tvarem. Díky tomu můžete svůj výběr přizpůsobit nejen vlastnímu vkusu, ale i místu, kam budete chtít truhlík umístit. K výrobě truhlíků je používáno kvalitní smrkové dřevo, které je dohladka ohoblováno a dodáváno bez povrchové úpravy ve svém krásném přírodním odstínu. V případě zájmu je možné truhlíky z jakostního dřeva povrchově upravit a prodloužit tak jejich životnost.

Truhlík pro popínavé rostliny

Celoroční pohodlí pro trvalky
Truhlíky vyrobené ze smrkového dřeva, které již na první pohled působí robustně, jednoduše budete milovat. Vypadají krásně, dlouho vydrží a vašim trvalkám dopřejí skutečné pohodlí. Dobrou zprávou je, že v nich můžete trvalky pěstovat i v zimě, protože použité dřevo působí v chladném období jako izolační vrstva. Aby nedocházelo ke zbytečnému vlhnutí truhlíku, doporučujeme jej před zaplněním substrátem vyložit černou fólií.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.