Pěstování vinné révy



Kategorie: Rostliny | 27.07.2011

Rozhodli jste se, že si své zahradničení zpestříte malou domácí vinicí? Anebo o pěstování vinné révy teprve uvažujete? Níže najdete několik informací, které je dobré vědět.

Místo a složení půdy
Polovinu úspěchu při pěstování vinné révy představuje výběr správného stanoviště. Naprosto ideálním místem je jižní svah. Pokud Váš pozemek tuto možnost nenabízí, přijatelnou alternativu nabízí jihozápadní, případně západní svah. Neméně důležité je složení půdy. Vhodné jsou kamenité či štěrkové půdy, které propouštějí vzduch, snadno se tak ohřívají a akumulují teplo. Před samotnou výsadbou je nutné půdu důkladně zkypřit a pohnojit. Při vyživování půdy lze použít také kompost.  

Dostatek vláhy a sluníčka
Vinná réva je velmi náročná na slunce. Pokud jí nedopřejete dostatek slunečního svitu, chuť jejích hroznů nebude příliš lahodná. Mokro a vydatné deště jsou jejími nepřáteli, stejně jako vítr, který může rostliny poničit. Netušili jste, je pěstování vinné révy tolik náročné? Jestliže si na založení vlastního vinohradu netroufáte, můžete využít alespoň půvabného vzhledu vinné révy a nechat jí porůst své zahradní posezení, anebo část domovní fasády.

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.