Pergola je vhodná i na terasu nebo balkón



Kategorie: Dům a chata | Okrasná zahrada | 24.07.2017

Pergoly jsou velmi oblíbeným prvkem každé větší nebo i menší zahrady. Umožní vytvořit příjemné zákoutí, které je možné opatřit pohodlným posezením, zahradním nábytkem nebo lehátkem a dopřávat si zde odpočinek během dne nebo zde trávit příjemné letní večery.

Pergola se často stává místem, kde se setkáváme s rodinou nebo přáteli a s chutí si vychutnáme povzbuzující kávu nebo ugrilujeme něco k výbornému letnímu obědu nebo lehkou večeři. Pergola ovšem nemusí být umístěna jen na zahradě, můžete ji pořídit i na balkon nebo terasu.

Co je malé, to je milé
Při vyslovení termínu pergola si nemusíme představit jen poměrně velký altán, který je umístěný na prostorné zahradě. Pergola může sloužit jako dekorativní prvek nebo předěl na terasu nebo větší balkon. K tomuto účelu jsou vhodné samostojné pergoly, které jsou často opatřeny velkými truhlíky, jenž zajistí větší stabilitu. Díky tomuto opatření nemusí být na pergole umístěny kotvící prvky. Navíc je možné truhlíky osadit rostlinami, které spolu s pergolou utvoří krásný dekorativní prostor.

Pergola i s květináčem

Jednoduché průchozí pergoly jsou nejčastěji ve tvaru oblouku a bývají vybaveny některým druhem dekorativních mříží. Mříže vypadají velmi krásně, když jsou obrostlé květinami, a proto jsou často součástí truhlíků.

Pergoly Linda
Tyto vlastnosti a prvky nejlépe splňují kupříkladu pergoly typu Linda. Pergoly Linda jsou stavebnicový systém, který díky velkému množství tvarově a rozměrově odlišných prvků můžete vybrat a přizpůsobit přesně svým představám a požadavkům. Pergoly jsou vyráběny z kvalitního smrkového dřeva, které je ohoblováno, aby lépe vstřebávalo nátěrový materiál, jenž si zvolíte. Povrchová úprava je totiž jen na vaší volbě. U pergol Linda máte na výběr z různě dlouhých prvků a vy si tak můžete sestavit stavbu přesně na míru. Pergoly je možné opatřit dekorativními mřížemi v různých provedeních a designech. Pokud chcete, aby pergola poskytla zastínění, je na místě zvolit místo mříže pevnou stěnu. Kromě zastínění poskytne i předěl daného prostoru a ochranu před nepříznivým větrem.

Pergoly skvělé i pro podporu popínavých rostlin

Výhody
Největší a velmi podstatnou výhodou zmiňovaného typu pergol je možnost jejího snadného přestěhování. Není napevno zakotvena v zemi a kromě snadného přenesení je výhodou i nenarušení podlahové krytiny na daném balkonu nebo terase. Báječnou inspirací pro všechny něžné a romantické duše je kupříkladu oblouková pergola typu Linda 6, která má na každé straně květináč a je opatřena dekorativní mříží. Jestliže do každého květináče umístíte popínavou růži v jakékoli barvě, tak růže pergolu krásně obroste a její omamná vůně květů a něžný vzhled vytvoří nádherné zákoutí, což navodí krásnou atmosféru během teplé letní noci.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.