Ohniště na zahradě může mít mnoho podob



Kategorie: Krby, grily, grilování | 01.05.2013

Rostoucí popularita zahradních krbů v posledních několika letech zastínila tradiční ohniště. Opékání vuřtů nad kruhem z kamení nebo dlažebních kostek má však také něco do sebe, především na chatách a chalupách.

Jak postavit ohniště
Na opékání vuřtů nad ohništěm si s trochou nostalgie občas vzpomene snad každý majitel zahradního krbu. Pokud byste rádi obohatili svou zahradu o tento „retro prvek“, můžete si ho postavit třeba z dlažebních kostek. Vyčleňte si místo v rohu zahrady, který je však dobře dostupný. Pomocí provázku si vytyčte kružnici ohniště. Průměr vysypte vápnem nebo pískem a vykoupejte jámu na hloubku kostek. Uvnitř jámy si připravte lem, do kterého pak položíte kostky. Pak už nezbývá, než si nařezat pruty na opékání.       

Přenosná ohniště trávníku neuškodí  
Pokud milujete svůj trávník a nechcete do něho hloubit kvůli ohništi jámu, můžete si pořídit přenosné ohniště. Přenosná ohniště na zahradu mohou mít několik podob. Velké oblibě se těší kovové koše. Moderní řešení představují plochá přenosná ohniště, která svým tvarem připomínají sedací nábytek. Výhodou přenosného ohniště je, že si ho při nepřízni počasí můžete odnést na chráněné místo. Toto řešení však připomíná komfort přenosného grilu nebo zahradního krbu pod pergolou. Záleží na Vás, zda dáte přednost tradičnímu řešení, anebo vlastnímu pohodlí.

Foto: Sxc.hu

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.