Oblíbený houpací nábytek



Kategorie: Zahradní nábytek | 05.02.2011

Líbí se Vám houpací nábytek? Je znovu v módě a na rozdíl od školní židle z něj rozhodně nespadnete! A nezapomeňte jej pořídit také Vašim dětem!

Nejen pro stařečky


Také si spojujete houpací křeslo s dědečkem, který v něm sedí v domácích papučích a pokuřuje ze své fajfky? Zapomeňte na předsudky! Houpací křeslo už dávno není jenom pro stařečky! S oblibou se v něm houpou snad všechny věkové kategorie. Od novorozeňat, přes batolata až po dospělé a teenagery. Mezi vyhledávaný druh nábytku, a to jak k domácímu, tak k zahradnímu posezení, patří především ratanová houpací křesla doplněná měkkými polštáři s barevným potiskem.

Relaxace v zahradě


Ať už se rozhodnete odpočívat ve své venkovní nebo zimní zahradě, houpací křesla z ratanu nebo jiných odolných tropických dřevin se pro Vás stanou velmi dobrými společníky. Svým přírodním vzhledem totiž velmi nenuceně dotvářejí exteriér, případně interiér, v němž se nacházejí. O pohodlí ani nemluvě. Kdo touží po něčem luxusnějším, ten si může pořídit houpací křesílko z umělého ratanu.

V poslední době se těší velké oblibě závěsné houpačky. Na rozdíl od houpacích křesel je nepostavíte na podlahu či trávník, nýbrž zavěsíte třeba na silnou větev stromu. V závěsné houpačce se člověku odpočívá jako v bavlnce. To je způsobeno jak dostatečnou hloubkou sedu, tak obložením se stran. Boční vítr se k Vám nedostane. Styl houpání se od toho „křeslového“ poněkud liší, určitě se Vám však bude líbit. Ale pozor! Při instalaci závěsné houpačky dbejte na její důkladné upevnění!

Když už jsme u toho houpání, dodejme, že člověka příjemně naladí i odpočinek v houpací síti. Ta se však neřadí do kategorie zahradního nábytku, ale spíše mezi jeho doplňky.

Vraťme se nyní zpátky do interiéru.

Vyhoupej si svou energii!


V úvodu jsme naznačili, že houpací křesla nejsou určena pouze stařečkům, ale jednoduše všem, kteří se rádi houpají. Víte ale, že houpací nábytek může být také velmi ekologický a užitečný? Možná již brzy si totiž budete moci vyhoupat svou vlastní energii. Na tento vynález nepřišel nikdo jiný než Češi. Letos v létě jedno speciální houpací křeslo českých designérů ohromilo celou Ameriku. Konkrétně se jednalo o designové studio Novague, které představilo svůj jedinečný vynález na konferenci Green Gadgets, která se konala v New Yorku. Křeslo s názvem Move Your Energy (v českém překladu: Vyhoupej si svou energii) má v sobě zabudovanou LED lampu. Když v něm sedíte a houpete se, svými pravidelnými pohyby vyrábíte energii potřebnou ke svícení. Žádný strach, že se příliš nadřete! LED diody patří mezi neobyčejně úsporné zdroje světla!

Dopřejte dětem radost z houpání!


Jak známo, nejen malé děti se rády houpou. Pokud jde o dětský houpací nábytek, zde se znovu vrací do módy dřevěná kolébka. Tak jako tomu bylo za starých časů, v posledních několika letech se stalo zvykem, ukládat novorozeňata do kolébky. Tyto krásné kousky nábytku Vám pomohou, uhoupat dětičky ke spánku. Stačí několik pohybů a je po pláči. Utišující princip kolébek tedy zůstává nezměněn. Hodně se však změnilo jejich provedení a design. Luxusnější kolébky, ať už jsou pojaté ve velmi moderním, či spíše klasickém stylu, se staly vyloženou ozdobou interiérů. Zvelebit jimi můžete nejen dětský, ale i obývací pokoj.

Když děťátko odroste, může se houpat dále. Kolébku nahradí houpací kůň. Samozřejmě, že se nevyrábí pouze koně, ale nádherná houpací zvířata, která jsou takřka k nerozeznání od těch živých! Později přijde na řadu dětská závěsná houpačka, ale tu si nechme až na zahradu!

Náš tip: Pokud chcete svému děťátku dopřát kolébku, ale houpání Vás příliš nebaví, pořiďte si domů tu, která houpe sama!

Zdroj: www.utulnydum.cz
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.